5-те предимства на козметиката от природата

3
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Най-добрите салони за красота използват био козметика за красотата на своите клиенти.

Природата е толкова богата на съставки грижещи се за човека, че не е нужно да търсим химични средства. Био продуктите са миналото и бъдещето ни. Какво имам предвид с това ли? В миналото хората са използвали натурални продукти. Сега в 21 век отново се завръща употребата им след дълъг период от използване на силни химични козметики.

А ето ги и предимствата от 100% растителните продукти.

Употребата на природни съставки. Био продуктите са създадени на основата на растителни съставки, които са отглеждани само чрез вода и слънце. Тези продукти се понасят най-добре на кожата и косата ни, защото даряват нужните съставки без да са агресивни към организма ни. Липсата на парабени, сулфати и вредни химични съставки в био козметиката, запазва здравето Ви. Предпазват Ви от алергии и рак. Да звучи страшно, нали? Химичната козметика може да пречени всичко това с натрупването в организма Ви. Сулфати е една от най- вредните съставки, която се съдържа във всички химични шампоани и измивни средства. Благодарение на него шампоана измива, но и той е причината за омазняване на косата, кожата, алергични реакции и при отлагане в организма, дори може да увреди сериозно имунната система. Сега се замислете, колко шампоан употребявате и колко често! За това четете добре етикетите и избирайте природното. Пазете здравето си!

Дадени ни от природата. Създадени сме така, че да нямаме нужда от козметики и допълнителни средства. Организмът ни може сам да се справи с всичко. С времето човекът е създал козметичните средства, но факт е, че това е, за да носят материални облаги. В природата има всичко нужно за нас. Напълно възможно е да се грижим за зъбите, кожата, косата, ноктите и дори здравето си с природни средства. Био боята, например се състои от природни багрила, като екстракт от червена боровинка за червени бои, куркума за жълто, зеленото е набавено от спанак. Комбинацията на един с друг от природните екстракти, получават трети цвят. Ако изцапате парче плат с боровинка, трудно ще изперете петънцето, точно това ни доказва, че натуралните бои са трайни и покривни.

Косата сияе от силата на природата.

„Миенето с био продукти е най-добрата и възвръщаема инвестиция, която може да направи човек“ споделя с нас Бетина Долапчиева (собственик и коафьор в био сертифициран салон). Тя още казва: „Когато използвате био продукти на косата си с всеки изминал ден тя става все по-здрава, като че ли се отплаща за постъпката Ви“. Бетина споделя и, че е открила силата на тези продукти, заради честите оплаквания на алергични клиентки от бои и козметика за коса. Така тя намира начин и отваря един от първите био салони в България. Сега тя е спокойна за здравето на клиентите си и за своето. И съветва всички да изберат природното.

Кожа, лице и зъби запазват естествената си здравина.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя ни сигнализира, в какво състояние е тялото. Все по често хората са с чувствителни кожи, акне и екземи. Това е в следствие на химиите, който слагаме ежедневно на кожата си. Тук, също сулфата играе лоша роля и агресивно намаля естествените сили на кожата и на зъбите. Това ги прави уязвими и зависими от козметиката.

Природните продукти работят с организма, като добавят съставки и стимулират естествената защита на организма. В една тубичка паста за зъби има толкова вредност ставки, който ние поглъщаме, а кому е нужно това? Богати сме, че имаме изобилие от заместители на химичните козметики, трябва само да им повярваме и да ги използваме в ежедневието си! Как са направени?

Има много хора, които не вярват в качеството на био продуктите или по- точно в 100% растителният им състав. Има световна организация, която сертифицира тези продукти и дава 100% гаранция за тях. На гърба на всеки био продукт трябва да има обозначено всички проверки, който е минал продукта. Четете и съдържанието! Дайте възможност на природата да се грижи за Вас и тя ще Ви се отплати!