Най-добрите хотели и места в Кападокия

1
Добави коментар
stravel
stravel

08.10.2015 г.
Къде да отседнете и какво да видите в Кападокия?

Кападокия е историческа област в централната част на Турция. Това е едно невероятно място, което всеки трябва да посети. Природен феномен без аналог в света – смесица от подземни градове, история и природни забележителности.

Как да стигнете до там
От България до Кападокия няма директни полети или автобуси. Трябва да отидете до Истанбул и от там с полет или автобус до Кайсери или летище Невшехир. Има полети на Турските авиолинии на цена от 114 турски лири, който отнема 1 час 20 минути.

В Кападокия най-приятната почивка е през април-май и септември-октомври
Кападокия изглежда по-красива от балон. От височината може да се видят планините, приличащи на гъби, пещери, като дупките в швейцарско сирене, села от древни времена.

Къде да отседнете?

Cappadocia Cave Suites (www.cappadociacavesuites.com)
Хотелът е построен през 2002г., а през 2014г. добавя още няколко стаи към капацитета си. Разположен е в Национален парк Гьореме, в близост до известния „комин вълшебна фея“ (така наречените базалтови планини, във формата на комини). Има 36 стаи с площ 20-50 м2, разположена в естествени пещери, има ресторант и турска баня.

Цените започват от 90 €.

Museum Hotel (www.museum-hotel.com)
„Уникален“ – няма друга дума, която по-добре да описва Museum Hotel. Разположен в един много специален географски регион в Кападокия, хотелът е проектиран и създаден в отлична комбинация от исторически особености и руини, някои непокътнати, а някои красиво възстановени в първоначалния им блясък. Хотелът разполага с 30 стаи и апартаменти, всеки от тях изключителни по свой неподражаем начин, разположени в древни пещери. Има открит плувен басейн, ресторант и детска площадка.

Цените започват от 300 €

Argos in Cappadocia (www.argosincappadocia.com)
Хотелът е построен преди 15 години върху руините на древни Хетски стени и продължава да се разширява. Към юни 2015г. стаите наброяват 51 с квадратури от 17 m2 до 120 m2. Има 4 апартамента на партерно ниво с частни басейни. Хотелът разполага с ресторант, стая с камина, открита тераса и винарска изба в бивш подземен манастир, където се съхраняват 22 000 бутилки с Анатолско вино.

Цените започват от 215 €

Какво да видите?

Национален парк Гьореме
Музей на открито с площ от 300 km2. До IX век Гьореме е бил най-големия християнски център в Мала Азия, наследството от стара епоха с шест добре запазени църкви. Отворен е всеки ден от 08:30ч. до 17:30ч., входът е 12 турски лири.

Балон над Кападокия
Незабравимо преживяване на изгрев слънце да летите на височина от около 300 метра над вулканичния пейзаж и красивите „гъби“. В края на пътуването получавате сертификат заедно с чаша шампанско. Цените започват от 130 евро.

Вижте продължението: Най-добрите места в Кападокия – ЧАСТ 2 – Подземни градове