Блогът на zemedelskizemiblogbg :: Земеделска земя на най-желаната земя Варминско-Mazury пазар

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

 Земеделска земя, която не е предназначена за отдих или инвестиция продава най-добре в Warmia и Mazury – АПА. Земеделска земя на дестинациите на своите строителни цели многократно набира стойност; Сега един хектар земеделска земя струва от 16 000. Зл.

 

Както каза PAP Zdzislaw Szymocha на Агенцията на селскостопанското имущество (ANR), ресурсите на клона Olsztyn на Агенцията 30000. декара земеделска земя, държани за продажба. Земята сега се обработва, и лежи лопатар. 70 процента. земята, за да бъдат продадени от ANR ще отидат за наематели, които имат право на първи отказ. Останалата част от земята ще бъдат пуснати за продажба в конкурентно наддаване. Участие в тях може да вземе всеки, който желае да закупи.

 

Той отбеляза, че това е земеделска земя, която не е предназначена за отдих или инвестиция се радва сред потенциалните купувачи най-голям интерес

„Това се дължи на факта, че след смяната на зониране от печалби селскостопански строителните цели или за отдих земя в стойност много пъти В момента един хектар от земеделските разходи на земята в Warmia и Mazury 16000 Зл..“ – Подчерта той. За разлика от един квадратен метър от парцела – в зависимост от това къде се намира – може да се постигне цена от 60 до 100 Зл.

 

Според Szymochy земеделска земя в Warmia и Mazury в последните 20 години, рязко нарасна 16 пъти. През 1992-95 г. на 1 дка земеделска земя купувач е платил 1000. Зл. През 2004 г., струва един хектар 3800. Зл, а сега цените са вече идват на ок. 16 000. Зл.

 

 

Миналата година, Warmia и Mazury клон на ANR е продала 14 000. хектара земя, съдържащи 983 дела; 8000. купих 312 хектара земеделски производители лизингови земята преди.

 

През първото тримесечие на тази година, Агенцията продадени 3500. ха; без търгове наемател купил 2100. ха.

 

 

 

Szymocha каза, че някои територии, които принадлежат на Агенцията се намира в привлекателни места. Например, Агенцията издава в продажба около 12-hektarowych Sztynort големи парцели земя в Lake Sztynorckim близо Венгожево. Началната цена на един от тези имоти е 5 милиона Зл.