4 необичайни хотела в Испания

1
Добави коментар
stravel
stravel

4 необичайни хотела в Испания

26.09.2015 г.
Една интересна класация на известен сайт за хотелски резервации ще Ви покаже кои са четирите най-необичайни хотела в живописните испански провинции. Цените на нощувките варират от 75 евро до 390 евро, но ако сте любители на автентичното и необичайното тези места са точно за Вас.

Cap Rocat, Кала-Блава, Майорка
Хотел Cap Rocat е бивша военна крепост в частен залив на Палма де Майорка, недалеч от град Кала-Блава. Зоната за къпане около него е идеалния образ на брега на Майорка.

В местния ресторант се сервира прясна средиземноморска кухня и ястия от традиционна Майорка и барбекю-скара върху дърво. Хотелът разполага с тенис кортове и фитнес център с личен треньор. Забележка: Поради специфичната архитектура на крепостта в хотела, не се допускат деца под 15 години

Цена на нощувка – от 390 евро

EME Catedral, Севиля
EME Catedral е разположен в непосредствена близост до катедралата в Севиля, което го прави идеален за туристи любители на пешеходните обиколки из исторически места. Всички 60 стаи са декорирани в минималистичен и малко провокативен стил – във всички стаи баните са открити. Много от стаите с изглед към катедралата, но най-добрите са с лице и тераса към нея.

Ресторант Santo предлага средиземноморска кухня, сервирана върху римски руини, разположени под хотела, които се виждат през стъклен под. Може да се насладите на чаша вино на терасата, която предлага прекрасна гледка към катедралата и кулата Хиралда.

Цена на нощувка – от 167 евро

Viura Hotel, Вилабуена-де-Алава
Този дизайнерски хотел в северната част на Испания е забележителен с необичайната си фасада, контрастно съчетана с историческата архитектура на малкия град Вилабуена-де-Алава в лозаро-винарския район Ла Риоха Алавеса. Построена срещу катедрала от XVII век, хотелът е получил името си от най-популярния сорт бяло грозде, отглеждан във винарския район Риоха Алавеса.

На територията на хотела има ресторант, който предлага регионална кухня и разнообразие от вина от собствена изба. От терасата на хотела има изглед към планините на Сиера де ла Кантабрия и църквата Сан Андрес, която е построена през 1538г.

През лятото гостите на хотела могат да посетят винарни с дегустация на вино, като най-известните в района са Ysios и Marqués de Riscal.

Цена на нощувка – от 180 евро

Eguren Ugarte, Ла Гуардия
Хотелът е разположен на територията на завод за производство на вино, където ще Ви организират безплатен тур с дегустация на най-добрите сортове вина от региона.

Всички стаи са декорирани в топли цветове, забележителни шарени дървени подове и големи прозорци и тераси, от които се открива красива гледка към града.

В ресторант Vitorino Eguren може да се насладите на разнообразни традиционни ястия, да се разходите по полетата с лозя и да избяга от града.

Цена на нощувка – от 75 евро

Абонирайте се безплатно за Новини чрез RSS отметка и получавайте най-новите публикации