Блогът на kordon :: РАЗЛАГАЩИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ

1
Добави коментар
stemkay
stemkay

РАЗЛАГАЩИЯТ ЛИБЕРАЛИЗЪМ

Автор: Виктор Кордон

„Свободата може да бъде застрашена от злоупотребата с нея, както и от злоупотребата с власт.“

 Джеймс Мадисън, четвърти президент на САЩ, един от основателите на страната и един от бащите на Американската конституция

         На нас ни вменяват исторически вини, представяйки предците ни като престъпници, оклеветявайки миналото ни, борбите ни за свобода, победите ни. Това е изключително отвратителен, но напълно целенасочен подход, целящ да предизвика у нас неоснователна гузност. Защото гузният човек се снишава, навежда се, превива се, става мек и отстъпчив, готов е на всякакви компромиси и е склонен да се самобичува и дори да се самомрази. Ловките демагози от либералната клика му внушават, че вина за всичко – от личните затруднения, през обществените и държавни проблеми, та до неразбирателството със съседните народи – имат националната му идентичност, културните му особености, манталитета му, обичаите и нравите му, традициите му, завоеванията му, патриотизмът му, обичта му към родината, чувството му за дълг към страната и народа му, успехите му на бойното поле, приказките и легендите му, историята му. Враговете му, маскирали се като негови доброжелатели, го заблуждават, че трябва да се отрече от всичко това, да се отрече от себе си, от дедите си, да се откаже от собственото си минало и от идентичността си и след това вече всичко ще бъде наред.

         Очерняйки и оклеветявайки историята и предците му, те всъщност очернят него и го карат да се чувства малък, жалък и гузен за това, което е „сторил”. А в действителност той, в лицето на своите предшественици, е правил това, което са правили всички – оцелявал е в един суров свят, разполагайки само със своите собствени качества и способности. Но недобронамерените му „приятели”, развяващи флага на крайния либерализъм, искат той да се отрече от това в прилив на натрапена гузност и втълпено чувство на вина, искат той да изпадне в състояние на самоомраза, да го накарат да изпитва неприязън и отвращение към онези ценности и принципи, които стоят в основата на неговото общество, на неговата култура, на неговата идентичност. Тоест маскираните му врагова се целят във фундамента на неговата цивилизация, без който тя не би могла да съществува.

         Следователно целта е дестабилизирането и унищожаването на тази цивилизация чрез компрометирането на нейните основи – християнският морал, националната идентичност, специфичните културни особености, чувството за принадлежност към даден народ и цивилизационен ареал. Те твърдят, че това са остарели, вредни и опасни неща, които нямат място в съвременния свят. Но това е лъжа! Защото това са единствените опори, това са колоните, върху които само се крепи нашата цивилизация и без които тя би рухнала в бездната на безвремието.

         Причината, поради която се стремят толкова упорито да разрушат тези основополагащи елементи на нашето, а и на всяко европейско общество, е желанието на либералните сили (и не само на тях) да ни отслабят като разкъсат връзките между нас. Защото тия елементи – история, култура, език, религия, морал, традиции, обичаи, етнос, са спойките, които ни свързват и правят от нас – отделните индивиди, истински народ. Без тия свързващи ни нитове ние сме просто тълпа, която се ръководи не от общи идеали и цели, а от тесните си индивидуални и егоистични предпочитания и предразсъдъци. А когато не сме единни, когато не сме сплотени, когато не сме свързани заедно, ние вече не сме здрав и несъкрушим сноп от пръчки, а само някакви отделни, самостоятелни клечки, които много лесно могат да бъдат пречупени всичките една по една. Заедно ние можем да устоим на огромна сила, докато поотделно сме многократно по-слаби.

         Именно от стремежа да ни направят слаби, а от там и лесно преодолими и манипулируеми, се ръководят нашите външни и вътрешни врагове, когато унищожават свързващите ни елементи. Без тях ние губим най-важните си опори и ориентири и твърде лесно можем да бъдем тласкани в определени посоки, противопоставяйки ни едни на други. Защото ние вече нямаме какво да ни свързва, ние нямаме общи корени, нямаме общо минало, нямаме общи каузи и ценности. Всичко това е умишлено размито и отнесено от течението на антинационалната ултра либерална пропаганда, която се стреми да превърне народите в обикновени стада, водени не от национални интереси и идеали, а от най-примитивни инстинкти.

         Само ние можем да спрем тези загниващи процеси и с общи усилия да се измъкнем от блатото на разлагащия либерализъм, който иска да отмие различните етнически и културни характеристики, да потуши националния огън и да превърне народите в послушни маси, подчинени на интересите на мултинационалните компании, на чудовищните банки и на свръхедрия капитал. Това е борба за спасение на нашите души, на нашата идентичност и на честта на нашите предци. Това е борба за спасение на нашата цивилизация!