Топлофикация пуска парното в София

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Предвид очакваното застудяване от Топлофикация изразиха готовност за поетапно пускане на топлоподаването

От утре пускат парното в София. Това стана ясно от съобщение на „Топлофикация София“ във връзка с очакваните ниски температури. 

Първо ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата. След това ще бъдат пуснато отоплението на клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители, съобщиха от дружеството. 

По закон пускането на парното става, ако в продължение на три денонощия средноденонощната температура е под 12 градуса и ако има дългосрочна метеорологична прогноза, която потвърждава застудяването.

Според синоптиците максималните температури в столицата след сряда няма да надхвърлят 14 градуса през деня, а минималните ще са около 3-6 градуса. 

Условия

От Топлофикация напомнят, да отворим на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверим електронните си уреди за дялово разпределение. 

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител. 

Преди пускането на отоплението в една сграда, трябва да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. 

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.