Мол във формата на вулкан

106
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– September 15, 2009Публикувано в: Градове

3 Flares

3 Flares

×

Уникален на вид, а и като функции Мол в Италия. Всъщност не само в България не сме виждали подобен дизайн, но и по света засега никъде не е правено нещо с такива мащаби и такъв вид.

Този “вулкан” ще бъде разположен недалеч от вулканът Везувий, както и град Неапол. Името му ще е Вулканът Буоно, което за съжаление така и не успях да разбера какво точно означава. Едно от качествата на този проект, е че както се вижда от снимките покривът му ще е покрит изцяло с растения, като за целта ще са необходими над 2500 отделни растения. Също така този вулкан освен магазини, ще подслонява също така и кино с места за 2000 човека, както и хотел вътре в себе си. Във кратера със големина 150 метра в диаметър ще се приютява и открит театър.

Това по мое лично мнение, ще бъде една уникална сграда, която се надявам да повлече крак след себе си и да почнем да виждаме такива все по често около нас. А защо не някой ден да видим подобно нещо и в България, защото на мен лично започват все по – малко и по – малко да ми харесват нашите кубове, които наричаме молове.

Ако желаете да сте винаги в крак с най – интересните неща можете да се присъедините към групата ни във Facebook.

можете също така да ме последвате и в Тwitter.

Neshtoto.com