Защо носим бижута ? – Paint On Glass – рисувано стъкло ръчна изработка

1
Добави коментар
emilia_rrr
emilia_rrr

Зададох си този въпрос и реших да се опитам да си отговоря. Женските списания и сайтове са пълни с препоръки какви бижута да носим според зодията и случая, как да ги съчетаваме и кои са модерните колекции. Защо обаче всички представители на човешката цивилизация от най древни времена са носили бижута ? Независимо от религиозна принадлежност, култура или етап на развитие човешките същества носят бижута и имат нужда от тях.

Бижутата помагат за изявата на индивидуалността на човека, имат защитни функции, показват принадлежност и любов. Чрез тях хората могат да демонстрират социалния си статус или принадлежност към определена група.

От древността са известни лечебните качества на полускъпоценните камъни и кристали, които чрез своята енергия въздействат на енергийното тяло на човека. Често ни съветват, кои камъни за коя зодия се препоръчват. Аз обаче мисля, че всеки човек е уникален и само зодията не би могла да определи от какво има нужда. Всеки от нас притежава специфични навици, боледува от различни болести по свой начин и има да учи различни уроци. По тази причина е добре да се научим да се вслушваме във вътрешния си глас и когато си избираме бижута да не следваме само модата, а да изберем това, което ни грабне вниманието. Колкото по рядко бижу притежаваме, толкова по уникални сме самите ние и се различаваме от стадото.

Един предпочита злато, друг сребро, трети диаманти или смарагди, но конкретното бижу поема енергията на човека, който го притежава и подчертава неговата индивидуалност. Скъпоценни накити са се предавали от поколение на поколение и стойността им се е определяла не само от цената им, но и от емоционалния заряд, който притежават.

Отдавна е известна ролята на накитите, като средство за сигнали между двата пола. Красивите птици нямат нужда от бижута те предават сигналите си разпервайки пъстроцветните си пера, но ние хората имаме нужда от себеизразяване и го правим понякога водени от подсъзнателни импулси.

Бижутата притежават неповторима символика и присъстват във всеки важен момент от живота ни – кръщенета, сватби, празници и дори траур.

В съвременният свят бижута се правят от най различни материали – кожа, метали, стъкло, пластмаса и дърво. Независимо от какъв материал са направени ние можем да открием нашата индивидуалност в тях, като съчетание на форми, дизайн и цветове.

Бижутата ни приближават до природата до петте елемента и до онези фини енергийни нива, които ръководят живота ни!

Сподели статията в
Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.