Румяна Бъчварова: Трябва да възстановим доверието в органите на реда

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър БНТ

Вътрешният министър Румяна Бъчварова определи случая с бития полицай от таксиметров шофьор като липса на респект към органите на реда.

 

„Само преди седмица имахме такъв случай с народни представители, които по същия начин изразиха едно недопустимо отношение към служителите на реда. Докато не възстановим доверието и в служителите, и в органите на реда не бихме могли да очакваме и ефективност в тяхната работа“, каза Бъчварова в предаването „Още от деня“ по БНТ. „Нека да видим дали парламентът ще приеме искането за отнемане на имунитета /на Волен Сидеров – бел. ред./ и тогава ще имаме възможност съвсем обективно да отразим този случай“, поясни тя.

 

„По случая с простреляния мигрант от Афганистан министър Бъчварова заяви, че разчита на експертизите и въз основа на тях прокуратурата да се произнесе. Хелзинкският комитет като една неправителствена организация има възможност да осъществи контакт с хората, които се намират в регистрационните центрове. Вероятно са разговаряли с тях, но аз нямам получен техния доклад, както не мога да кажа при какви обстоятелства те са събрали материал за тези констатации. Говори се за едно противоречие между нашата позиция и тази, до която те стигнали. Не бих противопоставила този доклад /на Българския хелзинкски комитет/ на нашата версия, докато не получим становището от разследването на прокуратурата, обясни вътрешният министър, като добави, че случаят е трагичен. МВР съдейства на прокуратурата, за да стигнем до истината за този случай“, каза тя.