OIL SATIVA КОНОПЕНО ОЛИО 100% 200 ML

1
Добави коментар
svetlaberova
svetlaberova

Конопено олио 100%

Растително масло от конопено семе

Характеристики: хранителна добавка
Производител: VIRDE SPOL. s.r.o.
EAN: 8594062352372

100% чист продукт, приготвен от студено пресовано растително масло от конопено семе със запазен хранителен състав и богат на високо съдържание на биологично активни вещества като омега-3 ненаситени киселини и α-линоленова киселина, витамин А, витамин B и витамин Е, който спомага за защита клетките от оксидативен стрес.

Състав: коноп (Cannabis Sativa) 100% олио 99.5 мл (съдържание на α-линоленова киселина 15 г/100 г), алфа-токоферол 500 мг (витамин Е) в 100 мл продукт. Дневната доза от 10 мл олио съдържа 50 мг витамин Е, т. е. 417% от препоръчителната дневна доза. Препоръчителна дозировка: 1-2 супени лъжици (10-20 мл) на ден. Използвайте до дата, посочена на опаковката.

Масло от канабис сатива

Конопеното олио е ценно с високото си съдържание на биологично активни вещества, като омега-3 ненаситени мастни киселини и α-линоленова киселина в оптимални пропорции, което влияе благоприятно върху сърдечно-съдовата система, холестерола в кръвта и нивата на триглицеридите, като допринася и за поддържането на нормален глюкозен метаболизъм при диабет. Оказва благоприятно въздействие и върху имунната система. Като естествен антиоксидант, витамин Е, съдържащ се в маслото допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Дерматологично, конопеното масло овлажнява кожата, давайки ѝ нов живот, като изравнява тена и спомага за регенериране на клетките. Действа като защитен филм от вредното влияние на околната среда – вятър, слънце, UV лъчи. Има противовъзпалително действие. Изключително подходящо е за суха и девитализирана кожа. Въздейства ефективно и върху проблеми като акне, екзема, псориазис.

Базиран на натурална основа

Продуктът „Конопено олио 100%“ (канабис сатива) се произвежда от фирмата VIRDE SPOL. s.r.o., която е основана през 1996 г. в Чешката република, като компания за бизнес и консултантски услуги в областта на фармацията с цел да координира по-добре сътрудничеството със всеки един член от веригата на фармацевтиката и маркетинга. Благодарение на собствени, ефективни и оригинални рецепти, базирани само на натурална основа, компанията е в състояние да реагира гъвкаво на търсенето на пазара. VIRDE е специализирана в производството на природни хранителни добавки, които служат в начина на живот като превенция на заболявания и подпомагат за по-здравословен и щастлив живот. В добавките са включени основно тези съставки, чиято ефикасност е доказана с дългогодишен опит на народната медицина и лекари специалисти. Също така, предлага широка гама от козметични продукти с изпитани от времето традиционни рецепти.

Компанията VIRDE SLOVAKIA s.r.o. е основана през 2004 г. и предлага широка гама от хранителни добавки, като таблетки, масла, гелове и сиропи. Доставя продуктите си до всички аптеки, в магазините за здравословни храни и си сътрудничи с мрежови и интернет аптеки, лекари и фармацевти.

Защо „Kонопено олио 100%“?

С пълноценно балансираният си състав от естествени ненаситени мастни киселини, конопеното олио превъзхожда всяко друго растително масло за облекчаване на сухотата, дразненето и сърбежа в резултат на екзема и псориазис. Отличава се с антиалергично и регенериращо въздействие върху кожата.

Хранителен състав на конопа

Витамин А – подпомага при лечение на херпес, екзема, акне и други заболявания на кожата и лигавицата. Противодейства на нощна слепота и други очни заболявания. Неговият дефицит се проявява с проблеми при менструация, безплодие при жените и мъжете, сърбеж на кожата и парене в очите, а при децата може да доведе до нарушаване на общото развитие.

Витамин В1 – организмът няма способността да го задържа, затова е препоръчително редовно да се снабдява с витамин В1. От неговият дефицит страда паметта ни, проявява се с безсъние, безпокойство, несигурност, резки промени в кръвното налягане и сърдечната дейност, депресия, меланхолия. Този витамин се препоръчва на децата в период на растеж или жени в менопауза, както и след операция при отстранени яйчници.

Витамин В2 (рибофлавин) – дефицитът му е причина за почервеняване и напукване на устните, появата на малки бръчки над горната устна, предизвиква сухота в очите, възпаления на гърлото и ушите. Той е един от най-важните витамини за развитието на мозъка на бебето.

Витамин B3 (ниацин) – премахва главоболието, помага за облекчаване на депресията, влияе положително на нервната система, намалява холестерола, понижава високото кръвно налягане, облекчава стомашния дискомфорт, помага при лечението на флебит, конюнктивата и роговицата.

Витамин В6 (пиридоксин) – поддържа необходимото ниво на магнезий в кръвта. Необходим е за преработката и усвояването на протеините и аминокиселините. Помага за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания, предпазва от стрес, депресия и повишава защитните сили на организма.

Витамин С – подсилва имунната система. Неговият дефицит се проявява с повишен кариес, разрушаване на костната структура, лоша устойчивост към инфекции, повишена умора, проблеми със стомаха и слаби капиляри на кръвоносните съдове. От неговата липса страдат особено пушачи, алкохолици, диабетици и хора с висок холестерол, хора, живеещи в замърсени райони, жени, приемащи орални контрацептиви, болни, които приемат дългосрочно голям брой лекарства, пациентите със сърдечни заболявания след операция.

Витамин D – възстановява калция в организма, като заздравява костната структура, както и правилното развитие и растеж на детските кости и зъби. Предотвратява остеопорозата. Неговият дефицит може да доведе до деформирани крайници.

Витамин Е (α-токоферол) – мощен антиоксидант, подсилващ имунната система. Защитава клетките от оксидативния стрес и действието на свободните радикали, като допринася за забавянето на процеса на стареене. Доказано е, че действа като превенция срещу рак на пролиферацията. Премахва усложнения, свързани с менопаузата, като горещи вълни, главоболие и намалена устойчивост. Витамин Е е от съществено значение за лечението на повтарящи се и хронични възпаления на бъбреците, язви по краката, повърхностен флебит на прасеца, спазми, високо кръвно налягане или гъбични заболявания.

Незаменимите мастни киселини омега-3 и 6 предпазват клетките от увреждане, намаляват риска от мозъчни инсулти и инфаркти. Предотвратяват косопада, помагат при лекуване на рани, имат благоприятно въздействие върху имунитет