Sofa Surfers издадоха дългоочаквания си нов албум Scrambles, Anthems and Odysseys, който ще представят в София на 21 ноември

9
Добави коментар
Malei
Malei

На 23 октомври австрийците Sofa Surfers издадоха новия си албум Scrambles, Anthems and Odysseys, с който за пореден път доказват, че остават верни на гениалното си специфично трип-хоп звучене от бъдещето. „Музика за Ерана промяната“ ще могат да чуят на живо всички български фенове на 21 ноември в столичния клуб „Mixtape 5”, където бандата ще представи най-новата си главозамайваща продукция, в рамките на поредицата NightLive, осъществена с  любезната подкрепа на Австрийското посолство в София и ирландското уиски Bushmills.

 Специално за случая австрийците записаха лична покана към българските си фенове:

crambles, Anthems and Odysseys ще те отведе на мистериозно място от бъдещото минало. Място, към което те отдавна са се запътили, до което днес са по-близо от всякога.Откриващият трак „Grass Under Your Feet“ загатва за необикновеността на този албум още от самото начало. Загадъчната ретро-футуристична балада навява едновременно за пристигане и заминаване.

„Музиката е основният двигател за постигането на истинска  революция“ пледират австрийците, когато се появява и характерният глас на Mani Obeya в:„Bread &Circuses“, „Most Dangerous Man Alive“, „Scramble“и „ParanoidTriggerfinger“ –минималистични парчета, с култ към мистичните тъмни сили. Текст и музика, които шептейки крещят за надвиснала опасност, за тих страх от скритото зло и ситуация, която трябва да бъде променена. „Сай-фай възпяване“ на едни разпадащи се свят и общество, които спешно се нуждаят от революция – революция на ментално и емоционално ниво, която всеки трябва да започне сам в себе си.

 Тъмните парчета носят позитивизъм и надежда за възможен изход – това казано накратко внушава целият албум, в който тежък trip-hop и dub се преплитат с олдскуул breakbeat и R&b, елегантно  прекъсвани от свежо забързани groove, funk  и soul.

 Следете Фейсбук събитието на: https://www.facebook.com/events/496465240526194/

 

Comments: