Есенни аранжировки с цветя и плодове

14
Добави коментар
nadamlada
nadamlada

Есенни аранжировки с цветя и плодове

снимка: tanakawho

Есента е времето, в което освен красивите цветя, в букети можем да използваме и много плодове. Те ще направят композицията свежа, нетрадиционна и интересна. Новият, интересен външен вид на букета е подходящ не само за специални празници и поводи, можем да им се наслаждаваме ежедневно. Различната текстура, цвят и форма, които имат плодовете, ще придадат особено значение на начина, по който ще се възприеме букета.

Ето как да включим плодовете в композиции от отрязан цвят:

снимка: D Jabi

Изберете плодове, чийто цветове, допълват цвета на растенията, който използвате. Лимони, ягоди и праскови ще са особено подходящи, в съчетание с ярки жълти или бели цветя. Зелената круша се ще е чудесна до розови пролетни цветя, а есенните плодове – ябълка, боровинки, плодовете на офиката и скурушата – за есенни аранжировки.

снимка: Too Many Notes

Бъдете креативни. Може да използвате не само плодове, а дори и зеленчуци. Патладжани, чушки, тикви ще стоят толкова добре, колкото и плодовете.

снимка: sophiea

Решете как искате да участват плодовете. В някои решения те може да са едва забележими сред цветята, в други – да изобилстват – например гроздовидни съцветия, аранжирани на ръба на букета. Използвайте плодовете и косвено – не само като част от букета. Може да ги поставите във водата в прозрачна ваза, скриващи стъблата на растенията – например резен лимон, портокал или плодовете на бъз.

снимка: zoreil

Експериментирайте с различни идеи за аранжирането, преди взимането на окончателно решение. Бъдете отворени към нови възможности и варианти, различни от първоначалната концепция.

снимка: beehowell

Може да вмъкнете части от плодовете, или целите плодове, като ги прикрепите към тел, която е достатъчно твърда и здрава, за да не се изкривява от тежестта им.
Може да използвате и самите плодове като ваза. Ябълка, круша, тиква са перфектни за това. Когато плодовете са малки ги продупчете и в отворите поставете цветята, а когато са големи – като тиквата например, отстранете част от тиквата, и я ползвайте като ваза.

снимка източник: lotusflowerstudio.co.uk

снимка източник: lotusflowerstudio.co.uk

снимка източник: lotusflowerstudio.co.uk

снимка източник: lotusflowerstudio.co.uk

снимка: chymerikaen