Защо мъжете постоянно си пипат слабините

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Не им се сърдете, не целят да ви обидят или скандализират.

Без значение от възрастта силният пол обича да си държи ръцете в гащите – навик, който често предизвиква възмущение, особено на публично място. За мъжете обаче това често е подсъзнателно движение и те не разбират защо постоянно са осъждани заради жеста си. Факт е, че накъдето и да се обърне човек, може да види мъж, който „си го намества“, потупва, или просто докосва през определени интервали слабините си.

Много господа пък обичат да се излегнат спокойно на дивана и да си пъхнат ръката под панталоните, обхващайки с нея „ценностите“ си. Експертите разкриха и какви са причините за този навик:

1. Протекция

Поставяйки ръка над мъжкото си достойнство, представителите на силния пол подсъзнателно го защитават от външния свят. Това движение им носи комфорт, твърди Ванеса Едуардс автор на Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People’s Nonverbal Behavior.

2. Успокоение

Масажирането на стомаха и други части на тялото по нееротичен начин води до освобождаването на окситоцин – хормонът на щастието и спокойствието, се казва в изследване, публикувано в сп. Frontiers in Psychology.

3. Доминация

Бизнес срещите имат специфичен етикет, но не е рядко да видите в стая, пълна с мъже, някой, който да си държи ръцете в джобовете и дори да „почесва“ съдържанието под панталоните си. Причината е, че по този начин той се опитва да покаже кой е шефът в стаята, твърди Роб Коминиарек, основател на Alpha Male Medical Institute.

„Изпъчвайки“ мъжкото си достойнство, господата се опитват да маркират територия. В миналото доминацията се е доказвала с това дали един мъж може да си намери половинка, с която да продължи рода си, твърди ученият.

Източник: puls.bg