Деси Банова

1
Добави коментар
huligankata
huligankata

Деси Банова

Деси Банова представя свой документален филм за влиянието на климатичните промени върху природното и културно наследство в България. Водещата на прогнозата за времето на Нова Деси Банова подготви документален авторски филм за влиянието на климатичните промени върху природното и културно наследство в България, което е под закрила на ЮНЕСКО. Материалът на Деси ще бъде представен на международната Конференция на ООН за климатичните промени, която ще се проведе през декември в Париж. Тази година престижният форум, чиято основна цел е да повиши информираността за изменението на климата, събира лидери от цял свят, които ще обсъждат основните проблеми, свързани с промяната на климата, и възможни решения за справяне с тях.
За втора поредна година Деси Банова участва със свой филм и представя България на престижния международен форум за климатичните условия. Този път Деси избира някои от ключовите обекти в България, под закрила на ЮНЕСКО, за да проследи какви са най-сериозните промени и как те се отразяват на обектите. Несебър – един от най-древните градове в Европа, Национален парк „Пирин”, известен с богатата си природа, защитените видове растения и животни и биосферен резерват „Сребърна” – дом за уникални и разнообразни водоплаващи птици, са местата, на които ще ни заведе Деси. Въздействащи кадри, експертни оценки и възможни сценарии за справяне с проблема ще видим в документалния филм на Банова.
Деси Банова е единственият български представител, който в свой филм проследява влиянието на пагубните промени в климата върху защитени от ЮНЕСКО обекти, заедно с телевизионни синоптици от цял свят. Всеки от тях участва в един от двата проекта: „Времето през 2050 година” или „Как промените в климата се отразяват на световното културно и природно наследство под закрила на ЮНЕСКО”. В материалите си синоптиците начертават само възможни сценарии, а не действителни прогнози. Наблюденията им обаче са базирани на най-актуалните научно доказани изменения и разкриват настоящата картина и бъдещите варианти на това как планетата и животът биха могли да изглеждат в бъдеще.