ЗАВИЖДАЙТЕ, МЪРШИ…

15
Добави коментар
silence
silence

Това, което се случва е трудно да се опише.

Трябва подвиг в животоописанието, за да се разкаже поне какво виждаме. Но една снимка във Фейсбук обяснява всичко. Абсолютно, категорично всичко.

На снимката има облечена в бяло кифла. Някъде между 21 и 25 години. Жената е тръгнала да празнува. Празникът е след изборите в България. Гаджето на тази жена е избран за общински съветник. И гаджето й се казва Ибрям.

Ето текста в превод на новобългарски:

„Zavijdaite marsi gadjezeto mi Ibriam stana obshtinski savetnik v sofia isega praznuvame v plaza dens centar i sme piqni“…

Размислете се. Всички избрани почерпиха. Те празнуваха избора си като раждане на дете, като новобранска вечер и като сватба. Неистова радост у всички тия 2000 човека, избрани те да са на власт, докато вие измирате.

Радостта на техните курви е истинска. Курвите на избраните искат да ви го начукат. Завиждайте, мърши, гаджето ми е общински съветник. Олеле, какво доживях.

Небесата да се бяха провалили, не бих се сетил, че това ще се случи  – някой да се фука, че е гадже на общински съветник. Ами какво ли ще стане, ако имате секс с премиера, кифли ниедни.

Тези хора взеха властта и отидоха да празнуват. Историята и литературата добавят днес към образа на Гочоолу и Дочоолу, образа на гадната кифла, техна временна курва по член 64, жената до тях, вижте я – Кифлица – надменна, малка, проста, селска.

Какво празнувате бе, гадове, че чак кифлите ви се превъзбудиха?

Аз знам какво празнувате – празнувате вопиющата езда на народа-овца, който измира, а вие се забавлавате под звуците на чалгата? Празнувате като побеснял овчар смъртта на стадото? Празнувате като лош стопанин пожара в къщата си?

Дори пише къде ще празнуват. Еха, престижно.

А човекът се казва Ибрям. Всъщност той не е виновен как се казва. Но цялата снимка казва в превод онова, което се случва и никой не иска да каже – като турци ни управляват, като турци ги избираме и като техни курви ние сме.
Доволни долни курви.

А кажете ми, че не съм прав. Целата ситуация в една снимка. Снимката на гордата българска кирлива курва, в която се превръща времето и народът ни.

А на мен ми се повръща.