Хомеопатия: Питания и определения за алтернативната медицина, психология и диагностициране на хората.

1
Добави коментар

Какво означава хомеопатия?  Хомеопатия също така Homeopathy ( от гръцки: homoeos= подобен + pathos= страдание) е лечебна научна схема основаваща се на природосъобразния способ за излекуване „similia similibus curentur” , това се превежда „сходното се излекува посредством наподобяващо”. В началото си тя е основана на елементите на цялостно излекуване, индивидуализираната терапия и оптималните дози, също така и на наличието на своеобразна ‘жизнена сила’, при дисбаланса на която се появяват здравните проблеми. Тези неприятности  се проявяват под формата на най-разнообразни признаци и оплаквания. Задачата на добрия хомеопат е да върне хармонията на ‘жизнената сила’ ,за да има ускорено и безпроблемно лекуване. Според тази причина алтернативната медицина много-често е определяна като „нежната медицина”.

 Защо тя се назовава холистична терапия?  Холистичен също и цялостен. Хомеопатията възприема човека като едно цяло, не като множество от различни органи и системи. Хомеопатичния начин за лекуване, основаващ се на психо-соматичния разбор на характерността на болния е отправен както към мотивиране на вродените лечебни процеси в организма, така и към лекуване и предотвратяване на заболявания. Алтернативната медицина не приема болния повърхностно като пренебрегва симптомите, а излекува вътрешно по добър начин, без ненужни лекарствени ефекти. Ако е необходимо да съживим едно повяхнало разстение добре ще е ако полеем коренчетата, вместо да овлажним всяко листче поотделно.

 Как се Реализира Диагностициране Оберон За да се възползвате от диагностициране МЕТАТРОН “ОБЕРОН” (Metatron Oberon) не е задължителна никаква предшестваща подготвка. Единственото което е добре е да откъснете 1 ч. от свободното си време  Всички орган и тъкан на анализираното тяло се наблюдава по няколко начина:  1. На енергийно ниво – наблюдава се енергийното състояние на еднинични точки от проучваните органи;  2. Чрез степен на хармония – заедно с всеки образ на енергийно ниво се изважда и степен на орамновесеност. Той изважда равнището на изследвания по време на проверката сигнал.  3. Чрез степен на ентропия – по него се анализира предела на здравословния проблем чрез петобален метод.  4. Чрез нелинеен анализ (NLS – non-linear analysis system) – той съдейства за оптимално вярно изучаване на етапа на развиващите се процеси и болести.    Анализираното тяло се съпоставя с отлично такова на човек на същата възраст и пол изчислено от машината.  Резултати:   Обобщено, посредством диагностика Оберон се извежда:  • Функционалното положение на организма;  • Фунционални смущения и началните им места;  • Патология и нейната същтност;  • Акомодационна способност на тялото;  • Ефективност на медиакаменти, поносимост и полезност на храната.   Крайния резултат от Диагностициране Оберон ще бъдат прилежно разтълкувани от доктор. Той ще обясни вредните и рискови места из вашето тяло и ще ви изпрати към тесен специалист за детайлно изследване и вероятно лечение.

 Кога да изберем детски психолог за вашето дете?  Съществуват моменти, при които като родител не измисляш своевременно решение. В такъв момент хлапето ти му е необходима  помощта на детски психолог.  Да си споделим честно, малък брой от нас искат психологическа помощ за себе си или хлапето си. Усещането за нерешителност и честолюбие доста често спира да се оправим с проблема. Но нито подминаването му, нито предубежденията ще ни избавят. Освен нагласите ни, възникват моменти в живота, които ни пращат директно в кабинета на доктора:  • Изпращане на детска градина  • Смяна на къща  • Развод на баша или майка  • Нов член във фамилията

 Каква е клиничната психология?  Клинична психология е академично изучаване на психологическата, биологично, чувствено и публично поведение на всички нива на развитие. Тя съчетава разбиране, приложение, съобразяване и ограничаване необичайно поведение.

 Тази статия има само информативен характер, при проблеми се обърнете към специалист.