”ЗА” Руло щорите ден и нощ Ново

1
Добави коментар
georgi1337
georgi1337

 

 

Руло щорите са традиция и класа. Подходящи за офиса и дома, те са съчетание от дизайн и функционалност на изгодна цена. Предлагат се в традиционния вариант – с корда и модерния – с водещ механизъм. Руло щорите могат да бъдат управлявани и посредством моторен механизъм с дистанционно управление, както и с таймер за пускане.

 

Един от най-модерните и актуални варианти на руло щорите от последните години са щорите „ден и нощ”. Наричат се така поради системата на работа, която се използва при направата им. Практически ден и нощ щорите представляват два текстилни плата, които се редуват в ленти с различна прозрачност. Когато се вдигат, може да се избере позицията, която е най-удачна. Можем просто да „направим сянка” в стаята, за да не ни блести от слънцето, но да имаме дневна светлина в помещението си, а можем и напълно да блокираме нахлуването на слънчева светлина отвън. Така се получава ефектът „ден и нощ”. Осигуряваме си идеална недостъпност на видимост отвън и същевременно не се лишаваме от желана светлина в помещението. Всичко е в зависимост от степента на светлина, която пропускаме отвън.

Нека се спрем на някои от неоспоримите предимства на руло щорите и по-конкретно на ден и нощ щорите:

5-те  „За” руло щорите и ден и нощ щорите

Подходящи за хора с астматични проблеми или алергии

Това не малко предимство се дължи на факта, че руло щорите се изработват от тъкани (видове текстил и полиестер), които имат антистатични свойства. Това не позволява задържане на прах и влакна по тях. Също така,  за разлика от други хоризонтални щори, руло щорите нямат такава хоризонтална повърхност, която да събира прахови частици.

Лесно се почистват

В добавка към по-горе описаното предимство, руло щорите лесно се почистват – просто с помощта на влажна кърпа. За още по-обстойно почистване, първо прахът може да се събере с прахосмукачка.

Енергийна ефективност

Достатъчно добре изолират стаята от топлина, затова намаляват разхода за енергия за охлаждане. Плътността на плата, който се използва за руло щорите, може да се избере от клиента. Всички платове, от които се изработват руло щорите и ден и нощ щорите са достатъчно плътни, за да не пропускат външната топлина.

Повече контрол над пропускливостта с „ден и нощ”

Благодарение на системата си за редуване на прозрачни и непрозрачни ленти, ден и нощ щорите дават още по-голяма възможност да регулирате сами степента на пропуснатата слънчева светлина. Като при тях можем да постигнем и вариант с достатъчно дневна светлина в стаята, но в същото време да не допуснем видимост отвън.

Разнообразие от цветове

Руло щорите, и в частност ден и нощ щорите, могат да се поръчат в най-различни цветове. Това важи както за плата на обикновените руло щори, така и за редуващите се ленти при ден и нощ щорите.

Изборът е според вкуса и желанията на клиента.

Ако тези щори са вашия избор, то може да изберете сред един от 171-те цвята на Камакс – http://www.kamax.bg/p/Rulo-shtori