8 факта за Джеймс Бонд, които най-вероятно не знаеш

1
Добави коментар
sexymotherbg
sexymotherbg

От днес по кината официално тръгва новият филм за подвизите на най-известния таен агент – „Спектър“. За Джеймс Бонд вече е казано почти всичко, но сме сигурни, че все с нещо можем да те изненадаме. Като с тези осем факта, например:

1. Истинският Джеймс Бонд е изглеждал така:

Д-р Джеймс Бонд, орнитолог, на вашите услуги. Той е изучавал и писал за птиците. Създателят на 007 Иън Флеминг искал името на героя му да звучи колкото е възможно по-обикновено.

2. Шон Конъри играе 007 точно в 7 филма. И във всеки от тях носи тупе.

3. 8 актьора са влизали в ролята на Бонд – Бари Нелсън, Шон Конъри, Дейвид Нивън, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Долтън, Пиърс Броснън и Даниъл Крейг. Последният е единственият Бонд блондин.

4. Във филмите за Бонд има и други агенти 00. 002, 003, 004 и 009 намират смъртта си преждевременно. 008 е често споменаваният, но никога показван заместник на Бонд. А Шон Бийн играе 006 – злодея в „Златното око“.

5. Сред другите актьори, на които е била предлагана ролята на Бонд, са Клинт Ийстуд, Бърт Рейнълдс, Лиъм Нийсън и Хю Джакман. И четиримата отказват.

6. Според едно проучване, при разклащането на мартинито се освобождават повече антиоксиданти, отколкото при разбъркването. Което може би е причината Бонд да е в толкова добра форма.

7. Най-младият Бонд е Джордж Лейзънби във „В служба на Нейно величество“. Там той е на 30. Но това не му пречи да играе толкова вдървено, сякаш е на 80. Най-възрастният е Роджър Мур в „Изглед към Долината на смъртта“ – 57-годишен. И му личи, между другото.

8. Въпреки че играе тексас холд’ъм покер в „Казино Роял“, любимата игра на Бонд всъщност е бакара.