Морски колаген – 14 ампули по 2мл.

1
Добави коментар

Какво представлява  колагенът?

Колагенът е   протеин , който е съставна част на съединителната тъкан, включително и на кожата. Той  е отговорен за здравината и еластичността на тъканите, за  младежкия вид на кожата. Еластичността и гладкостта  на кожата се осигурява от факта, че колагеновите  влакна имат способността да се разтягат и след това да възстановяват  оригиналната си форма.

С възрастта производството на колаген намалява и кожата губи своята еластичност.

Думата „колаген“ е от гръцки произход.” Кола”  означава лепило, а  „ген”- производство.

Колагенът – е структурен протеин, който изгражда съединителната тъкан и запълва пространството между мускулите (мускулни влакна) и клетките.

Съединителната тъкан се формира от сплитане на колагенови влакна и техните връзки. Колагеновата  молекула е със  спираловидна форма  съставена  от  три вериги.Всяка верига на молекулата се състои от 300 амино киселини, които образуват протеин,  а тройно преплетените нишки образуват молекулата на колагена. Нейната дължина е 300 nm, а диаметърът – 1.5 пМ. Колагеновата  молекула е твърде голяма, за да проникне в по-дълболите слоеве  на кожата. За да се постигне това се използва  хидролизиран колаген.

Човешкото тяло съдържа 20% протеин, около една трета от който е колаген.

Източници на колаген

В козметиката се използват  3 вида колаген: от животински произход, от растителен произход и от морски произход.

Морският колаген се екстрахира от кожата на морски риби. Той по своята структура е най-близък до човешкия колаген и затова той се абсорбира ефективно.

В допълнение, в сравнение с животинския и растителния, морския колаген съдържа повече полезни аминокиселини, има по-добра проникваща, хидратираща и анти-стареене способности.

Серумът с морски колаген  който Ви предлагаме  оказва положителен ефект върху функционалното състояние на кожата, овлажнява и възстановява  загубите на аминокиселини в кожата. Има подхранващо, регенериращо и лечебно въздействие. Укрепва и омекотява кожата, подобрява нейната еластичност. Също така образува филм върху кожата, изравнява повърхностните  несъвършенства, дава добър овлажняващ ефект и противовъзпалително действие

Особено важно е да се използва възможността за възстановяване на морския колаген върху кожата, най-податливи на процесите на повяхване и стареене: назолабиалния  триъгълник ,шията , ръцете и областта под очите

Морския  колаген подобрява еластичността и  текстурата на кожата, което я прави по-гладка и по-еластична. Прониквайки в най-вътрешните слоеве на кожата, морския  хидролизиран колаген  стимулира обновяването на клетките, поддържа водния баланс  на сухата  и повяхнала  кожа, изглажда и намалява бръчките, укрепва  контура на лицето.

Преданазначение: За всички типове кожа.

Начин на употреба:Отчупете внимателно върха на ампулата. Нанесете  продукта  върху предварително почистените лице и шия. Масажирайте нежно до пълно попиване на продукта.

Апаратно: йонофореза(-), ултразвук.

Внимание: Само за външно приложение.

Задължителни предупреждения: Да се съхранява нa място, недостъпно за деца. Избягвайте контакт с очите. Ако продуктът попадне в очите, изплакнете незабавно с много вода и потърсете медицинска консултация.

Стандартни предупреждения: Преди употреба изпробвайте на малка част от кожата и изчакайте 24 часа. Преустановете употребата, ако се появи дразнене или алергична реакция. Пазете очите и устата, избягвайте слънчевите изгаряния, раздразнената и зачервена кожа. Само за външна употреба.

Състав /INCI/: AQUA, GLYCERIN, HYDROLYZED COLLAGEN (MARINE), XANTAN GUM, PHENOXYETHANOL,ETHYLHEXYLGLYCERIN

Производител: СБН Лаборатория ЕООД