Прекрасна само за 5 минути на ден

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Красотата е един от най- безценните дарове на природата.

В съвременния свят, за да изглеждаш добре, не е достатъчно само майката природа да е била благосклонна. Добрият външен вид е плод на много и различни усилия. Възможно ли е винаги да изглеждаме на ниво, да сме с подходящ грим и прическа? В забързаното ни ежеденевие хубавата прическа, добрия грим и маникюра са задължителни за всяка една уважаваща себе си жена. Но как да ги постигнем без да прекарваме много часове във фризьорския салон? Спазването на следващите 10 правила ще Ви осигури винаги перфектен външен вид, при това само за 5 минути.

1. Кокът винаги е на мода! Не винаги ни е нужен професионален фризьор, за да си направим тази „вечна“ прическа. За стегнат и елегантен кок трябва само да завържете косата си на две конски опашки. След това ги увийте в основа на вашата коса. Така ще имате прическа, подходяща за всеки повод!

2. Избягвайте ефекта на спластените мигли ! Ако не искате да получите ефекта на кукленските мигли, то преди да нанесете спиралата, избършете четката ѝ. Можете, също така да използвате и стара четка от спирала.

3. Подчертайте очите си с очна линия! Когато поставяме очна линия, подчертаваме очите. Ефекта на  котешките очи е немислим без нея. За максимален ефект очната линия трябва да се постави равномерно. Просто направете една точка на клепача, а след това с едно движение довършете линията. Запълнете празното пространството и Вашите очи са още по-красиви.

4. За безупречна кожа поставете фон дьо тен в центъра на лицето! Твърде многото фон дьо тен около косата и челюстта често изглежда неестествено. Ако искате тенът на лицето Ви да изглежда максимално естествен, то поставете фондьотенът само в центъра на лицето.

5. Къдрете косата си вместо да я изправяте! Спестява  време! Къдренето на косата може да отнеме повече от половин час, но с тази прическа ще имате красива и обемна прическа за много по-дълго време. Така вместо да изправяте косата си няколко пъти през деня, ще имате ефекта прическа през цялото денонощие! Как да накъдрим косата си бързо и ефективно? Просто я връзваме на една висока конска опашка. След това я разделете на три опашки или четири, ако имате по-дъга и гъста коса, след това накъдрете всяка опашка.

6. Преди да излезете проверете грима си на силна светлина! Уверете се, че вашият грим стой безупречно и естествено, преди да напусне дома си. За да сте на 100% сигурна в своя перфектен външен вид , погледнете се в огледалото, като използвате светлината на телефона си или друга много силна лампа. Ярката светлина ще Ви покаже всеки  малък недостатък.

7. Овлажнявайте кожата си! За да имаме копринено мека кожа, най-добре е да използваме кокосово масло. То може да има много и различни приложения. Можете да използвате кокосовото масло директно върху кожата си. То ще я овлажни, подхрани и направи по-мека. Кокосовото масло може да се използва и като маска за коса. С него гривата Ви ще бъде по-здрава и блестяща.

8. Хидратирайте краката си, докато спите!

Ако се борите със сухата кожа на петите си, масажирайте ги с хидратиращ крем или вазелин, преди да заспите.

9. Използвайте течна очна линия вместо спирала! Да правилно прочетохте! Очна линия! Тя се препоръчва вместо спирала, ако имате светла коса и искате да имате естествен и лесен грим. Просто я нанасяте по дължината на миглите.

10. Мръсна коса! Никога повече! На кой ли не му се е случвало да не му остава време, за да измие косата си. Ако измиете само няколко кичура от гривата си, ще освежите външния си вид. С този лесен трик никой няма да забележи малкия Ви пропуск. Просто измийте няколко кичура от косата си, а след това подсушите. Пресата след това ще извърши чудо- ще я оформите по-лесно и стилно. Сякаш сте измили цялата си косата!

 

Тагове прическа | коса | грим

#1 Raiska qbulka 08.11.2015 12:03

Super saveti, za da sme o6te po krasivi