Warcraft: Началото – първи БГ трейлър

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Догодина гледаме на кино нашествието на орките в света на Азерот – вероятно най-зрелищната фентъзи продукция за 2016-а

Травис Фимъл от сериала „Викингите“ има главна роля в Warcraft – екранизация по хитовата поредица компютърни игри. Режисьор е Дънкан Джоунс, който – освен като син на Дейвид Боуи, – е известен и с филми като „Първичен код“.

Епичното 3D приключение, описвано като „зрелищна сага за власт и саможертва, в която войната има много лица и всеки има за какво да се бори“, е с участието и на Пола Патън, Бен Фостър, Доминик Купър.

Сюжетът е свързан с предисторията на играта – когато мирното съществуване на Азерот е заплашено от нашествие на орда войнствени орки, които напускат своя умиращ свят, за да завладеят друг…

Основни противници в този сблъсък са Андуин Лотар (Фимъл) и Оргрим Думхамър (Тоби Кебел от сериала „Истинска кръв“). Представители на двете воюващи страни, те поемат на мисия да спасят семействата, народите и земите си…

Остава да почакаме до 10 юни, за да видим дали поредната адаптация на игра за големия екран ще отговори на очакванията. Трейлърът вече предизвика фурор с близо 4 млн. гледания в YouTube и над 150 хил. споделяния във „Фейсбук“ за по-малко от денонощие.

Режисьорът Дънкан Джоунс, който е и съсценарист, коментира: „Забавно е да гледаш как фенове на играта гледат кадрите и намират детайли, с които са запознати от години.“ Той обяснява дъглия период на подготовка на филма с желанието си да създаде свят, който да се хареса не само на геймърите, но и на всички киномани. 

За да сравните как се размиват границите между филмите и видеоигрите, вижте и новия кинематографичен трейлър за следващата ролева игра в поредицата – World of Warcraft: Legion, която също се чака онлайн през лято 2016.