Предстоящи кино-премиери

1
Добави коментар
yassenkounchev
yassenkounchev

Десетки премиерни филми ще излязат по екраните близките седмици. Всеки един от тях е насочен към определена аудитория, но има и такива, които всеки любител на съвременното кино ще пожелае да гледа. Filter Digest ви предлага своята селекция:

Victor Frankenstein (Франкенщайн)

Режисьор: Пол МакГигън
Оператор: Фабиан Вагнер
Сценарист: Макс Ландис
в главните роли: Даниел Радклиф, Джеймс МакАвой и Джесика Браун Финдли

Поредната интерпретация на класическия роман на Мери Шели разказва историята на доктор Франкенщайн, видяна през очите на верния му помощник Игор. Това е историята на странното приятелство на млад мъж с тъмно минало (Игор) със студента по медицина Виктор Фон Франкенщайн. Игор, който намира спасение в приятелството си с Виктор, подкрепя амбициите на Франкенщайн да намери пътя към човешкото безсмъртие до момента, в който докторът прекрачва допустимите граници. Именно в този момент Игор трябва да се намеси и да спре приятеля си преди той да пропадне в бездната на лудостта.

 

 

 

In the Heart of the Sea (В Сърцето на Морето)

Режисьор: Рон Хауърд
Оператор: Антъни Дод Мантъл
Сценарист: Чарлс Ливит
в главните роли: Крис Хемсуърд, Силиан Мърфи, Брендън Глийсън

 

През 1820 година, китоловният кораб “Essex” се разцепва на две след фатален сблъсък с огромен мъжки кашалот. Част от екипажа на кораба успява да оцелее върху отломките на разбития си кораб. Бурите, гладът, отчаянието и паниката принуждават мъжете да прибягнат до драстични решения, включая канибализъм, за да оцелеят. Филмът е създаден по действителен случай, който вдъхновява Херман Мелвил за написването на романа му “Моби Дик” (1851) , а през 2000-та година – Натаниел Филбрик за книгата му “В сърцето на морето”, на базата на която е написан и сценарият на филма.

 

 

 

The Big Short

Режисьор: Адам МакКей
Оператор: Бари Акройд
Сценарист: Майкъл Ливайс и Адам МакКей
в главните роли: Крисчън Бейл, Стив Карел, Райън Гослинг, Брат Пит

 

В средата на 2000-та година, четирима подценявани от големите акули на “Уол Стрийт” финансови експерти предвиждат финансовия крах на банковата система и решават да се възползват от липсата на далновидност и алчността на банковите магнати. Тази комедийна драма е създадена въз основа на автобиографичната книга на Майкъл Ливайс.

 

 

 

 

The Danish Girl (Датското Момиче)

Режисьор: Том Хупър
Оператор: Дени Коен
Сценарист: Лусинда Коксон
в главните роли: Алисия Викандер, Амбър Хиърд, Еди Редмейн

 

Впечатляваща любовна история, вдъхновена от живота на художниците Лили Елбе и Герда Вегенер. Действието се развива през 1920 година в Копенхаген. Щастливо омъжената Герда моли съпруга си Еинар да й позира, облечен в женски дрехи. Внезапният интерес към портретите й подтиква Герда да продължава да рисува съпруга си като жена. Еинар, от своя страна, открива увлечението си да се превъплъщава в жена и решава да стане такава, приемайки името Лили Елбе. Еинар/Лили решава да направи и немислима за времето си крачка напред и става първият известен в историята транссексуалист, подложен на операция за промяна на пола. Герда подкрепя решението на съпруга си, но след операцията тя установява, че Еинар/Лили  вече не е същия човек, с когото е споделяла живота си. След появата на приятеля от детинство на Лили – Ханс Аксгил, отношенията между тримата прерастват в извратен любовен триъгълник.

 

FilterDigest