Лъжа е! Зимните гуми не са задължителни!

3
Добави коментар
stuklen
stuklen

През последните няколко седмици в общественото пространаство се пусна слухът, че Народното събрание е приело промени в закона за движение по пътищата …

През последните няколко седмици в общественото пространаство се пусна слухът, че Народното събрание е приело промени в закона за движение по пътищата и полицаите ще могат да глобяват шофьори, които не са подминили летните си гуми със зимни. Все още скандалната поправка в закона не е одобрена от Парламента. Без да бъде гласувано от депутатите никой няма не можа да глобява за неподменени гуми.

Според сега действащия закона катаджиите могат да глобяват само ако грайферът на гумата е под 1,6 мм, като предвидената санкция е 50 лв. При температура над 7 гладуса зимните гуми се износват по-бъро, а в момента се радваме на необичайно горещ ноември. Според поправката в закона, която мина през транспортната комисия на парламента с 10 гласа „за“ на депутати от всички партии и само 1 „въздържал се“, каране с летни гуми между 1 ноември и 1 април трябва да се наказва с глоба от 50 до 200 лв. и дори отнемане на книжката за 1 до 6 месеца.

Тагове зима | гуми

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!