Лифтинг на седалище – Пластична хирургия д-р Ангел Енчев

6
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Лифтинг на седалище е оперативна интервенция за корекция на седалището, чрез която е възможно придобиването на добре оформени и привлекателни задни части. Естетичният резултат е видим моментално.

Лифтинг е естетична процедура за скулптуриране – оформяне и повдигане на дупето чрез премахването на нежеланите мазнини. Чрез специалните силиконови плетки бързо и лесно се коригират участъците от тялото, които трудно се повлияват от традиционните методи за контрол на теглото и външния вид.

Липосукцията помага на тялото да изглежда по-слабо, а лифтингът – по-младо. Чрез липосукция се намалява обема на мастните тъкани, но не се решава проблема с отпуснатата кожа. При наличие на отпусната кожа, необходимо е извършването на лифтинг. Хирургичната намеса, която избира пластичният хирург за разрешаването на този проблем, зависи от степента на отпускане.

Отпускането на седалището е естествена последица на възрастта, но се проявява също и при загуба на тегло, при по-млади индивиди. Основната причина при по-възрастните индивиди е непрекъснато намаляващата еластичност на кожата, което е резултат от по-слабото продуциране на колагенови и еластинови влакна, а също – от намаленият мускулен тонус, което от своя страна води до дегенерация на мастната тъкан.

Съвкупността от всички тези промени водят до различни степени отпускане на меките задни части, които губят своята жизненост и младежки вид. Вече десетилетия пластичната хирургия се бори с този проблем като премахва отпуснатата кожа на дупето, разполагайки разрезите на възможно най-скритите места. Преди години, белегът се разполагаше в задната подседалищна гънка, който така или иначе се скриваше от шортите на банските костюми, които за времето си бяха актуални, спрямо тогавашните морални норми. По-късно, белегът се премести малко по-нагоре от мястото, което се очертава от женското бельо. Най-големият проблем винаги е бил фактът, че белегът с течение на времето се мести надолу. Другата важна дилема, която се издига пред пластичните хирурзи е – как да да се постъпи, когато отпускането е минимално и излишъкът кожа много малък – да се направи ли разрез и съответно белег при един малък проблем? Преди известно време пластичната хирургия не бе в състояние да разреши тези два проблема. В съвременната естетична хирургия вече има методи и възможности да се минимализират тези белези.

Днес, с помощта на специалните силиконови плетки и с един много малък хоризонтален разрез от 5 см, който се разполага на кръста, се коригират меките задни части при наличието на слаба степен на отпуснатост. Седалището възвръща отново младежката си форма и придобива по-привлекателна извивка. Плетката, тъй като е еластична, следва извивките на тялото. От друга страна, разположението на плетката, когато се извършва необходимия разрез за премахване на излишната кожа от седалищната област, осигурява бъдещия добър резултат да се запази и белегът да не слиза надолу с течение на времето.

Buttock lift се нарича процедурата, известна като липектомия на седалището, която подобрява и/или премахва излишната увиснала кожа на дупето и бедрата.

Корекцията на седалището при по-леките случаи на отпуснатост, когато използваме метода с плетките, представлява една проста за изпълнение интервенция, при която следоперативния период не е по-тежък от този на липосукцията. Пациентът не остава в болничното заведение и го напуска известно време след операцията. Необходимо е да носи 20 дни един еластичен корсет, също както при липосукция.