Спасителната лятна рокля

6
Добави коментар
gabymoda
gabymoda

В топлото време летните рокли се нареждат на челните места сред най-предпочитаните дамски облекла. Леки, удобни, красиви и изключително разнообразни, те могат да се носят почти навсякъде и да бъдат както закачливи, така и сексапилни, както небржни, така и елегантни.

Предлагаме ви идеи и насоки по отношение на избора и носенето на лятната рокля:

            

Избор според фигурата

 

·        Ако сте висока и слаба, сте щастливка, защото можете да носите ще ви смалят още повече. Заложете на рокля, стигаща до над коляното или под него. Добре е да знаете, че високата талия и вертикалното райе ще създадат излюзията за височина.всякакви модели рокли.

·        Ако ръстът ви е скромен, избягвайте моделите до глезените, тъй като те щв ви смалят още повече. Заложете на рокля, стигаща до над или под него. Добре е да нзаете, че високата талия и вретикалното райе ще суздадат излюзиата за височина.

·        Ако бюстът ви е твърде едър, най-подходящи за вас са роклите с презрамка около врата или с две широки презрамки.

·        Ако иамте широк хаш и/или пълни беда, изберете рокля без презрамки с висока талия и трапецовидна кройка.

·        Когато купувате лятна рокля , обърнете внимание на деколтето и презрамките. Ако вече имате слънчев загар, е добре те да прикриват евентуалните „отпечатъци Ако коремът ви е изпъкнал, най-доброо решение отново е високата талия. Можете да носите и колан под бюста или около талията, за да отвлечете вниманието от проблемната зона.

·        Едно от най-важните неща, които трябва да запомните е, че можете да заложите на лятна рокля за всякакъв повод и събитие с изкючение на строго официалните.

·        Помислете внимателно каква искате да е дължината на роклята ви. Ако не харесвте краката си или пък не исакте летния вятър да ви погоди неприятен номер, изберете модел под коляното, до средата на прсеца или до глезените.

·        Моделите в неутрални цветове, пастелните тонове и с ненатрапчиви принтове по правило са по-елегантни. Ако държите на атрактивността обаче, заложете на ярък нюанс или дръзки едри шарки.” на банския ви.

·        Ако искате да постигнете кокетно момичешко излъчване, можете да го направите с рокля, снабдена с къдрички или волани. Прозрачните участъци в долната част на по-дългите модели пък внасят женственост и сексапил. Съобразете обувките с повода. При всички положения обаче имайте предвид, че на ефирните летни рокли отиват най-вече равни сандали – за предпочитане с каишки, както и пантфки и чехли без ток. По отошение на цвета бежово-кафявата гама е идеалния избор, но, разбира се, не е задължителен.

·        Не подценявайте силата на аксесоарите. Летните рокли се кмбинират чудесно с широкополи сламени шапки, големи чанти, фини шалове и атрактивни колани. Както е добре известно, изборът на аксесоари е един от най-ярките символи на модната индивидуалност на всяка жена.

·        Няма да сбъркате, ако носите едри гривни от дърво или метал и дълги обеци или халки. В зависимост от модела и цвета на роклята, експериментирайте и с масивн колиета от различен материал.

·        Голяма част от летните рокли са ушити от памук, коприна или друга фина материя, но можете да се снабдите и с модел от дантела. Той ще е идеалният избор за романтична среща или по-изискано събитие и ще ви придаде подчертано женствен и елегантен вид.

·        В по-хладните дни не правете грешката да затваряте летните си рокли в гардероба. Можете да ги носите с риза от деним, фина жилетка и дори кожено яке – комбинацията и с трите е изключително приятна и подсказва отличен вкус. Не се притеснявайте да носите чорапогащник под роклята. Разбира се, той трябва да е фин и с подходящ цвят, а ако сте да се вижда.с отворени обувки, ръбът му в зоната на пръстите в никакъв случай не трябва да се вижда.

Правила за носене в офиса

Изберете подходяща дължина – малко над коляното, под него или до среадата на прасеца. Стойте далеч от ярките цветове и дръзките принтове. Вместо това заложете на неутрален или на пастелен тон. Ненатрапчивите десени, както например дребните цветчета, също са добър вариант. Избягвайте къдричките, воланите и другите допълнения. Най-подходяща за офиса би била роклята с изчистена кройка. Обувките също трябва да са максимално изчистени – независимо дали са отворени или затворени. Подберете стилни аксесоари – фин шал, изискано колие или масивен часовник. Не прекалявайте с броя и размера им В по-хладните дни можете да носите върху роклята вталено сако или фина жилетка. Бихте могли също така да сложите отгоре полузакопчана изичстена риза от памик или кприна.