Мезотерапия е терапия за подмладяване на кожата на лице, шия, тяло и скалп – Естетична хирургия д-р Ангел Енчев

7
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Мезотерапия е техника с широко приложение в медицината. В 85% от случаите в Западна Европа, тази процедура – Mesotherapy, се използва не за естетически, а за медицински цели. Чрез мезотерапията се третират различни проблеми при терапии, целящи подмладяване и стягане на кожата, подпомагане растежа на косата, намаляване и изглаждане на целулита, намаляване на локализирани мастни депа по тялото.

Мезотерапията представлява инжектиране на специално разработени разтвори с ралични качества на милиметри под кожата, в средната дерма – mesoderm, откъдето идва и името на процедурата.

При инжекционното прилагане на малки дози хиалуронова киселина на множество съседни области на лицето и шията се използва терминът мезотерапия. Такова инжектиране на малки количества хиалуронова киселина под кожата на множество нейни участъци създава впечатление на опънатост и здраве на лицето.

Мезотерапия за тяло, лице и скалп

Мезотерапията се прилага във Франция от 50 години, а в България идва по-късно, но ефектът е изключително положителен, поради което все по-често се прилага върху жени и мъже от всяка възраст.

Продуктите, използвани за мезотерапия са от реномирани марки и от най-високо ниво. Процедурата се извършва само от лекар специалист, обикновено със специален мезопистолет, както и ръчно инжектиране.

Мезопистолетът е най-ново поколение мезоинжектор, напълно автоматичен, подсилен с пневматично налягане и програмируеми параметри за дозиране, скорост, честота и дълбочина на инжектирането. По този начин се намалява значително болката при инжектиране и процедурата е по-кратка. Консултирайки се с лекаря Вие може да предпочетете и ръчно инжектиране на лице, тяло и скалп.

Мезотерапия на лице, шия и деколте

Извършва се около 4 пъти през най-малко 1 седмица. Продуктите за мезотерапия са разнообразни и в зависимост от Вашето желание: само за свежа и сияйна кожа с минимален ефект на опъване или с максимален ефект на опъване т.е. изглаждане на бръчки.

Цената също е различна. В продуктите от първия вид съдържанието е от ензими и витамини, които правят кожата на лицето и шията да сияе отвътре, подмладена и хидратирана. При втория вид мезотерапия на лице, шия и деколте, към гореизброените продукти се включва и чиста хиалуронова киселина, така че лицето, деколтето и шията, освен видимо подмладени, са и изгладени. Хиалуроновата киселина попълва пространството между колагеновите и еластановите клетки, придавайки обем на кожата и действа като мощен хидратант. Тя се съдържа естествено в човешкия организъм, но с годините нивата и в кожата спадат,за това жените след петдесетгодишна възраст са изгубили половината от хиалуроновата киселина, която са имали. Мезотерапия с хиалуронова киселина е подходяща и за мазна или акнеична кожа.

Мезотерапия на лице, шия и деколте се препоръчва:

за превантивно отпускане на млада и зряла кожа за повишаване еластичността и тонуса на кожата, преждевременно увредена от външни фактори (UV облъчване, тютюнопушене, замърсяване и др.) за стегната и гъвкава кожа с младежки обем за мощна хидратация за подобряване цвета и храненето на кожата за лек лифтинг ефект

Мезотерапия на тяло

Успешно се прилага като терапия срещу целулит, за стегната и гъвкава кожа, превантивно срещу отпускане на млада и зряла кожа. Според проблема и желания резултат се инжектират интрадермално в минимални дози различни коктейли от витамини и медикаменти, които действат директно върху кожата или върху подкожната масна тъкан.

Мезотерапия на скалп

Целта на този тип мезотерапия е да се подобри кръвоснабдяването на скалпа, против косопад и за витализация на космения фоликул и израстване на нови косми. Процедурата мезотерапия е лека, неболезнена, не е необходимо отсъствие от работа, прави се 4 пъти като курс, а след това по 1 път годишно.