Футболни екипи и маратонки

4
Добави коментар

Футболни екипи и комплекти не са само за покриване на мускулестото тяло на футболиста. Футболните екипи са предназначени първоначално да подчертаят принадлежността на играча към един или друг отбор. Но това е половината среда на медала, както се казва.

Футболните екипи спомагат и за добрата спортна форма, така че те са обект на специални изисквания, като и всички други спортни екипи. Те трябва да създават най-благоприятни условия за спортиста, който е подложен на екстремни натоварвания по време на играта на футбол. Това означава, че трябва да дават свобода на движение, да отстраняват влагата и изпотяването, да предпазват  от прегряване или хипотермия,  да защитават уязвимите места от евентуални наранявания. При това да бъдат с възможно най-леко тегло и определени цветове на отбора.

В последно време футболните екипи са обект на дизайнерска работа и следва да бъдат модерни, да предоставят възможност за реклама и чувство на принадлежност. Съвременните футболни екипи притежава всички тези качества и вдъхновяват играчите за победа.

Това не винаги е било така, до началото на 70-те на 19 век стандартната футболна форма, беше обикновени панталони, чорапи и блузки.  Това е било игра на обикновените хора: работници или войници играещи дори с кобинки, тесни тениски, блузи, шапки, и какво ли още не. Разбираемо, хората играещи така лесно стигат до травми и наранявания.

Първите промени започнаха от най-важната част за футболни екип, появата на маратонки. Спортните обувки промениха играта и значително повишиха ефективността на футбола. После започнаха да се променят футболните шорти, след това блузите и т.н.

Повечето мащабни промени в областта на футболните екипи дойдоха през втората половина на 20 век с въвеждането на синтетичните  влакна: акрил и найлон.  Проблемът на футболните екипи от синтетична вълна и памук идва от  факта, че те не поглъщат влагата, но така остават сухи и запазват теглото си.  Водещи световни производители са успели да постигнат футболни екипи с тежест – 150 грама. Такива екипи не просто ви карат да се чувствате добре,  не пречат на движението и дори може да забравите, че бягате в момента на мач.

Няколко съвета за поддържане на футболни екипи:

Футболните екипи трябва да се перат с хладка вода за да се увеличи значително експлоатационния им живот; Преди да ги пуснете в пералнята трябва да махнете мръсотията на сухо; Футболните екипи се перат отделно от другите дрехи; Винаги следвайте инструкциите на етикета; След изпиране е необходимо бързо да ги махнете от пералнята за да не се сбръчкат. Не е необходимо да се гладят, но ако ще го правите завъртете ги отвътре навън; Не ги съхранявайте в смачкано състояние

Маратонки – без които няма игра

Маратонки за игра на футбол, това  са интересни  футболни обувки. Най-често се използват тъй наречените бутонки с  шипове, предназначени да се забиват в земята, върху твърди или меки полета трева.

Маратонки  без шипове се използват за мини-футбол и твърди покрития. Броят и формата на шипове зависи от мястото, където се играе. Най-добрият материал за производството на кожени маратонки се счита каучука, но напоследък производителите на маратонки използват все повече синтетични материали.

В крайна сметка в аматьорската игра изберете маратонки и футболни екипи с които да ви е удобно и да се чувствате съпричастни с даден футболен клуб. Успех.

Like this:

Like Loading…