Как да изберем най-подходящия хотел

1
Добави коментар
andreykvk
andreykvk

Как да изберем най-подходящия хотел
21 Октомври 2015 / 14:25  |  Автор: hotelisofia2

 | Категория:

Пътешествие

Скоро е времето за отпуски и ако все още не сте подготвили лятната си отпуска, е добра идея да се заемете с тази задача по-скоро. По-съобразителните са резервирали хотела си още през есенния сезон, като евентуално са си подсигурили страхотни отстъпки за ранно запазване. Сега лека полека наближава натоварения сезон, през който се вдигат тарифите, а наличните места в хотелските вериги стават все по-малки.  Може да сте избрали любимата локация за отпуската, ангажиментите ви не са привършили. Ще ви трябва също квартира или хотел. Вариациите за почивка са всевъзможни в зависимост от ранга на обекта. „1-звезда“, 2*, „полупансион“, „легло и сутрешно хранене“, „All inclusive“ са названия, с които се запознаваме всеки път при ангажиране на хотел. Обаче какво се помещава около тях?

Съобразно Разпореждането за класифициране на методите за настаняване, зоните за подслон и зоните за ядене и увеселение, графата на всеки отделен туристически обект се обославя на базата на доближаване до минималните задължителни изисквания за изграждане, подреждане и оборудване, поддръжка, съществуващи услуги и квалификация и лингвистична квалификация на работниците.

Спрямо характеристиките хотелските комплекси могат да притежават от „една“ до „5-звезди“, мотелите, пансионите, почивните комплекси, фамилните бази и самостоятелни квартири могат да притежават най-много с 3-звезди. Нормално е с добавяне количеството на звездите, претенциите към текущия туристически обект да се повишат.

Като пример, в къмпинг, бунгало или хотел с 2 звезди са нужни топла вода, климатизация за тоалетните и баните, в помещенията да има пердета, гардероб, масичка с огледало, телефон, а услугите, които съществуват, са информация, смяна на пари, стоки под рента, пощенски услуги, магазин за сувенири и нужни вещи. Още повече се оказва бройката на хотелските комплекси регистрирани по категорията 3*, след което 4 звезди, според извадки на Националния туристически регистър.

Това сочи, че един 3 звезден хотел е необходимо да съчетава следните качества: асансьор, ако зданието е по-висока от 3 етажа, телефон, минибар, телевизор, кърпи и аксесоари за баня в стаите. Други налични услуги, които тук се предлагат са изпиране, гладене, химическо чистене, румсървиз, преса, осигуряване на такси и др.

От работниците очаква лингвистична подготовка и подходящо облекло. Нещото, което отделя 4 звездните хотелски комплекси от досега споменатите са: наличието на заведение за хранене със отделни зали, кафетерия, бар и вероятно банкетно-конгресно помещение, закрит или открит басейн за плуване, тренировъчна база, сауна и лекарски кабинет. Не единствено за 4*, така и за 5 звездните хотели, се казва, че помещенията налага да имат дневна и нощна част, интериорът им да бъде естетическо, изпъстрен с аксесоари, озеленяване и декорация, а на места да има изящтни творби – картини, графики, цветни пана.

В почивните бази с „5 звезди“ съществуващите услуги са доста, някои са: солариум, масаж, тенис корт, боулинг, фризьорски салон и козметика, коли под наем и постоянен румсървиз. Подмяната на бельото и хавлиите е едно от главните изисквания на клиентите, но честотата им зависи от категорията на хотелската верига. За обекти, имащи 1* и 2 звезди, обновяването се извършва минимум на 3 дни, за 3 звезди на два дни, за 4* всеки ден и за „5 звезди“ според нуждите на посетителите.

Но не само звездите повишават цената на стаята, а и фактът ако в нея се включва сутрешно хранене, предлаганите хранения са на базата полупансион, пълен пансион или вече много разпространеното „All inclusive“. Най-важно е тези фактори да се изяснят, тъй като по този начин можем да икономисаме или да изхарчим повече от текущия ни бюджет.

Най-често хотелските комплекси надчисляват в цената на нощувката и закуската. Това важи и за почивни бази от вида ББ (Bed and Breakfast). Полупансионът (HB-Half Board) предлага закуска и избор на обяд или вечеря на шведска софра. Пълният пансион (FB-Full Board) осигурява по 3 хранения на ден, а „All inclusive“ покрива всички хранения през деня и междинните яденета. Всеки един хотелска верига определя ако напитките са включени или гостът ще да плати екстра за тях.

Отпуска е и „реем“ в море от предложения и промоции с зарибяващи цени и условия. Където и да предпочетем да отмаряме, необходимо е внимателно да се изследва всеки аспекто и ако нещо е много евтино, да сме нащрек.

За запазване на хотел биха могли да се използват съдействието на добре познати туристически фирми или да се предпочете все по-популярното средство – лично ангажиране през интернет сайтове. Вече присъстват добро количество такива, които са се застопорили на пазара в продължение на доста години и биха могли да се използват с абсолютна безопасност, по-бързо и по-лесно. Тези Интернет сайтове също така подават важна информация във формата на рецензии, които посетители представят след почивка в хотела. На основание на тези автентични мнения може лесно да харесаме или да се откажем от определен хотел (вижте информация за евтини хотели в софия).

Но където и да почиваме, най-хубаво е да сме в компанията на любими персони и да се отдадем на почивните дни. Тъй като това е времето, което сме очаквали цяла година, и е наложително, за да се заредим с нова енергия, желание и позитивност за идващите мрачни и студени дни.

Това е периода, през което напълно трябва да се отдадем на любимия човек, да се сближим и романтично, на чаша питие по изгрев слънце да говорим. Да споделяме всичко, което не сме могли да си изкажем през годината или постоянния стрес ни е направил мъничко отдалечени. Това е периода, когато на воля можем да размотаваме с приятелите си и да не забравяме, че тези мигове ще бъдат не само в техните спомени, но и в нас – възрастните ще бъдат храна за много време. Хубава и слънчева лятна отпуска!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!