Нова Година в Малта 29.12.2015-02.01.2016

1
Добави коментар
SLT
SLT

  Нова Година в Малта 29.12.2015-02.01.2016 Нова Година в Малта 2016 *****

Населено място: Валета Държава: Малта База: BB Вид: Самолетни екскурзии, Нова година Нощувки: 4

Цена: 850 лв.

Република Малта е островна държава, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите,Малтийският орден, Франция и Великобритания, като всички са търсели добри пристанища за контрол върху Средиземно море.

Въпреки че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ, Малта е най-малката страна-член на ЕС.Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава.

Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно. Около 24,2% от БВП на страната е оттуризъм.

Програма:

 

1 Ден :София – Ла Валета

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 11.45 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малта в 12:50 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

 

 

2 Ден :о-в Сицилия – Остров Гозо

 Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): целодневна екскурзия до о-в Сицилия – уникална съкровищница на изкуство, археология, история, фолклор и неповторими природни красоти. Ще преминете по втория и третия по височина мост в Европа над градовете Модика и Иблея, над прекрасните каньоновидни долини. Ще посетите най-високия действащ вулкан на европейския континент Етна, достигайки до кратера Силвестър. Свободно време за обяд и покупка на сувенири. Посещение на известния курортен град Модика – свободно време за разглеждане на града. Вечерта връщане от Модика в Поцало и отпътуване за Малта с високоскоростен ферибот. 2. Екскурзия до зеления и спокоен о-в Гозо, притежаващ неповторим чар, свързан с легендата за прекрасната нимфа Калипсо, дъщеря на бог Атлас. По време на екскурзията се разглеждат скалните комплекси в Двейра с прекрасните природни забележителности Синия прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Обяд в ресторант, намиращ се в старинната крепост „Цитаделата“ в центъра на столицата на Гозо – Виктория. След обяда екскурзията продължава с посещението на мегалитния храм Джгантия и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. Възможност за закупуване на сувенири, направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Нощувка.

 

3 Ден :Ла Валета – Мдина и Т`Али

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: екскурзия до Моста – най-голямата църква на острова и архитектурен шедьовър; столицата на Малта – Ла Валета: Крепостта – най-добрият образец на европейското военно строителство; катедралата „Св. Йоан“ – шедьовър на бароковата архитектура, известна с безценните си стенописи, светилище за рицарите на Малтийския орден; Дворецът на Великите магистри, в който се помещават Парламентът и Президентството; старата столица Мдина – „Градът на тишината“: Крепостта на Мдина, откъдето се открива панорамна гледка към острова; катедралата „Св. Павел“ и красивите къщи, построени преди повече от 400 години; Т’Али – „селището на занаятите“, където изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро и стъкло и където могат да се видят традиционните за Малта златни и сребърни филиграни; Сан Антон – най-голямата ботаническа градина на острова създадена в началото на XVII век. Тогава е бил построен и намиращия се до нея едноименен дворец, който е бил резиденция на някои от великите магистри, на британския Генерал–губернатор, а в днешни дни е лятна резиденция на малтийския президент. Нощувка.

 

 

4 Ден :

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободно време. Нощувка.

 

 

5 Ден : Ла Валета – София

 Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 13:20 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 16:15 ч.

 

 

Самолетна програма  в  Малта с български водач !

 

29.12.2015-02.01.2016

Хотел
 

Двойна стая 

Единична стая 

Допълнително легло

хотел „Dolmen Resort“ ***+

850,00

965,00
 

790,00

хотел „Radisson Blu Resort“ *****

969,00

1402,00

820,00

хотел “Marina Hotel at the Corinthia Beach Resort” ****

1029,00

1444,00

929,00

хотел “Le Meridien St. Julians Hotel & Spa” *****

1039,00

1549,00

919,00

хотел „Westin Dragonara“ *****

1299,00

1851,00

899,00

 

 

Пакетната цена е в лева на човек и включва :

Самолетен билет София – Малта – София с включен чекиран голям багаж (32 кг) и малък ръчен салонен багаж (с размери 42/32/25 см) на авиокомпания „Wizz Air“
Летищни такси
Групов трансфер летище – хотел- летище
4 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел **** / ***** в Малта
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач от България

Пакетната цена не включва :

Екскурзия до Моста, Валета, Мдина, Т’Али и Сан Антон
Целодневна екскурзия до о-в Гозо с включен обяд
Целодневна екскурзия до Сицилия
Новогодишна празнична вечеря
4 вечери, включително новогодишна вечеря
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Уточнения:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Трансферът от хотела за екскурзията до Сицилия е в 4.30 ч. В този ден за закуска се предлагат – бисквити, кафе и чай. Вечерята се ползва под формата на сух пакет.

Условия за резервация:

За създаване на резервация  са необходими  трите имена на  изписани на латиница по лична карта или международен паспорт на всички пътуващи и ЕГН
След писмено потвърдена от Сънлайт травел резервация,първата вноска е в размер на 35 % от стойността на избраният от вас хотел  плюс стойността на самолетния билет и допълнително заявените услуги. .
Доплащане се извършва до 30 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:

от 91 дни преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването
от деня на издаване на самолетния билет до 29 ден преди датата на заминаване – 35% от общата цена на организираното пътуване + стойността на самолетния билет и летищните такси
от 28 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на организираното пътуване включваща стойността на самолетния билет и летищните такси
В случай на анулация на самолетен билет неустойката е 100%

Необходими документи:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите, освен необходимия документ за самоличност, e необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на екскурзията.

 

 

Туроператор „Сънлайт травел“ е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество АРМЕЕЦ със Застрахователна полица № 13160153540000004 /от 14.01.2015 г. и Сертификат № 13160153540000004/от 14.01.2015г.

„Сънлайт Травел“ си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

SM/ 04.02.2015/BHM

 

Виж други оферти за Нова Година в Малта 2016
Виж други хотели в Валета