Няколко думи за маратонки и спортни екипи

4
Добави коментар

Смята се, че ние всички знаем малко или много за маратонките и спортните екипи, но все пак има няколко въпроса които трябва да споделим с вас.

Маратонки – спортни обувки, които се разделят на два основни вида: специални маратонки (за тенис, футбол, баскетбол, джогинг) и универсални маратонки (за вдигане на тежести и обучение в салона или просто за носене).

Маратонките са основна част от всички спортни екипи. Всички спортисти носят спортни екипи, които им помагат да се чувстват добре и да постигат още по-високи резултати в спорта. Въпреки това не е задължително да сте спортист за да носите спортни екипи и да се чувствате добре.

Видове маратонки

Ако не сте професионален спортист е добре да имате в гардероба си универсалните спортни маратонки. За разлика от предназначените за бягане, тези маратонки не са толкова гъвкави и има странична опора по-голяма тежест. В контраст, специалните маратонки (например, за тичане) са достатъчно еластични, за да се огъват лесно и осигурява добро омекотяване.

Футболните маратонки са специфичен вид спортни обувки и наподобяват бутонки с шипове в зависимост от терена. Основното им предназначение е да не позволяват изкълчване на крака.

В тениса маратонките трябва да са с удобно ниска пета, добра подкрепа от навяхвания и засилени в петите.

Баскетболистите маратонки  трябва да осигуряват добро подпомагане на страничните движения и предотвратяване на навяхване.

Купуване на маратонки и спортни екипи от онлайн магазин

Експертите препоръчват при пазаруване от онлайн магазините да купувате солидни обувки с цена не по-ниска от 70 USD.  Тази цена определено ще оправдае вложението. Ако ще мерите маратонки е препоръчително да го правите в късния следобед, когато кракът е увеличен, както и разликата в предната част на най-дългия пръст,  трябва да бъде не по-малко от 1-1,5 см. Не използвайте маратонките  за други спортни дейности.

Не забравяйте да проверите размера на краката си. В повечето онлайн магазини се предлагат таблици с типоразмер на маратонките и спортните екипи, разгледайте ги добре и тогава поръчвайте. Имайте в предвид, че с възрастта, бременността или наддаване на тегло може да се увеличи и вашия крак. Ако забележите признаци на износване – задължително трябва да ги смените.

Факт е, че поради износване на маратонки, като изхабяване на ходилата, скъсвания, амортизация на подкрепящите свойства могат да доведат до изкълчено коляното и повреда в гръбначния стълб, както и на отрицателното въздействие върху стъпалото и  целия крак.

Затова препоръчваме да се взимат само качествени и маркови маратонки или спортни екипи. Вярно е, че това затруднява бюджета и ние търсим все евтините неща, но повярвайте ми, добрите маратонки и спортни екипи са преди всичко от ключово значение за вашето здраве!

Like this:

Like Loading…