Ремонт на перални по домовете: Ремонт на перални или защо да не препълваме пералнята, за да не повредим електроуреда

12
Добави коментар

Есен в София – приятни топли дни, които напомнят с температурите повече за април-май, отколкото за ноември, но това са сред приятните изненади на сезона. Любувам се на златисто-червените корони на дърветата, които придават по-различен от ежедневнияоблик на столицата и зареждат с настроение и енергия, ако не сте безразлични към красотите на природата дори в урбанистична обстановка.

Изпълнявам своите ремонтни задачи на майстор, който поправя качествено битова техника по домовете без почивен ден. Засипан съм от поръчки за ремонт на повредени електроуреди и така минават дните, слял в едно делници и празници.

Днес ще разкажа за случай от неотдавнашната ми практика, свързан с ремонт на пералня.

По телефона ме потърси собственик на пералня с думите, че нещо станало изведнъж с електроуреда. Пералнята започнала да тресе, а после изключила сама. Посетих хората на място, за да диагностицирам повредата и да вземем решение как да процедираме с ремонта, ако си струваше да бъде извършен. Клиентът разказа в детайли, че поставили доста голямо количество дрехи за пране, като в началото помислили, че просто я претоварили, защото започнала да вибрира много силно и да тресе. Пералнята беше Whirlpool с горно зареждане, т.е. отварят се страничните капаци. Отворих страничния капак и забелязах следното – едната противотежест бе паднала долу в основата на пералнята и стоеше подпряна на електромотора. С много зор, напъни и усилия успях да я измъкна покрай барабана. Оказа се, че се е скъсала заедно с държачите й към корпуса.

В случая, за съжаление на собствениците на повредената пералня, се налагаше смяна на корпуса с нов, чието намиране обаче се оказа мисия невъзможна.

Кратка препоръка от майстора на ремонтите на битова техника по домовете – не препълвайте пералнята до краен предел, ако желаете да я използвате по-дълго време.

Сервиз за битова техника и електроника в София.

Инж. Станев извършва качествен сервиз на телевизори (CRT, LCD, LED, TFT), професионален ремонт на перални машини (блокирал люк, изгоряла блокировка на люка, повредена дренажна помпа, счупена ключалка, почистване на четки, смяна с нови при нужда, смяна на маншон или ремък, запушени филтри/помпи/маркучи, течове, проблеми с центрофуга, програматори и отстранява други повреди)  като прилага адекватни компетентни решения за всеки конкретен случай. 

Отстранява майсторски повреди при съдомиялни, сушилни, абсорбери, аспиратори, диспозери (мелачки за битови отпадъци), готварски и отоплителни печки, стъклокерамични плотове, котлони, фурни, микровълнови, прахосмукачки и друга битова техника и електроника в София без почивен ден.

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ОПИТ, КОРЕКТНОСТ. 

ТРЯБВА ВИ МАЙСТОР, ПОЛУЧАВАТЕ ИНЖЕНЕР.

Майсторът, който може, знае как и няма да Ви подведе! 🙂

Сервиз на по-дребна битова техника и електроника също се извършва.

По-дребните домакински уреди – прахосмукачки, тостери, сешоари, блендъри, ютии, чопъри, отоплителни печки, вентилаторни печки, конвекторни печки, котлони и друга битова техника за дома или персонална грижа – се доставят на място, като за целта е необходимо да се свържете с майстора, за да се договорят времето и условията за приемане и предаване на електроуредите.

Вижте моето клипче:

Ремонт на перални по домовете: Изпробване на повредена дренажна помпа на перална машина 

Сервиз за битова техника: Ремонт на вентилаторни печки (духалки)

Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Славия, Крива река, Овча Купел, Иван Вазов, Лозенец, централна част на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора в зависимост от дневното сервизно натоварване.

Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони – на тел. 0898 371028, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.

Лице за контакт: инж. Станев