Тест маркери за корона третиране на материали

1
Добави коментар
maznio007
maznio007

Тест маркери за корона третиране съдържат мастила с предварително дефинирано повърхностно напрежение. Повърхностното напрежение на материала може да се провери чрез прост тест – изчертаване на линия върху самия материал с маркера. Точността на измерването е, 1 mN/m. Тестовите маркери се предлагат в комплект от 4 маркера от 38 до 44 mN/m. (38, 40, 42, 44)

 

Сфери на приложение: Тестове преди печат на повърхности на различни третирани и нетретирани материали. Използва се при флексопечат, офсетов печат, ситопечат и др. върху специфични медии като полиетилен, полипропилен, други фолиа, метали и пр.

Предимства:

Възможност за бързи измервания с висока точност;
Не се разлива, за разлика от тестовите мастила и течности;
Можете да диагностицирате проблеми с материали на място. Изключително лесен за работа и лесно преносим;
Минимална консумация на тестова течност;
Дълъг срок на годност, ако капачката на маркера се държи затворена;
Ще ви спести средства при избора и доставката на подходящ материал, върху който да печатате.

Начин на приложение: Изчертава се линия с маркера върху тествания материал. 1. Ако линията остава непроменена като плътност и ширина за най-малко 2 секунди върху повърхността на материала без да се превръща в капки, то енергията на повърхността на материала е същата или с по-високо от повърхностното напрежение на течността в маркера. За прецизно определяне на повърностното напрежение в този случай се прилага тест маркер със следващата по-висока стойност на повърхностно напрежение докато линията на течността в тест маркера се превърне в отделни капки. 2. Ако в началото линията се превръща в капки, проверката продължава съответно с тест маркер с по-ниски стойности на повърхностно напрежение до постигане на стойност, в която линията остава непроменена.

Съдържание на комплекта:Комплектът съдържа общо четири маркера с дефинирани течности с повърхностно напрежение съответно от 38 до 44 mN/m. (38, 40, 42, 44)

Условия за съхранение:

Срок на годност 3 месеца
Дръжте капачката затворена след употреба
Избягвайте оставяне на маркерите на директна слънчева светлина
Да се съхранява при стайна температура 20 – 25°C
Почиствайте върха маркера след употреба на замърсени повърхности

 

Какво е повърхностно напрежение: Повърхностното напрежение е един решаващ критерий за адхезията на печатарско мастило, лепило, лак и др. на много пластмасови или метални повърхности. Задава се в мярна единица mN/m (милинютон на метър) или в DYN / cm (дина на сантиметър).