Избор на подарък за бизнеса – Artensa Store

3
Добави коментар
exien
exien

е Като начало не забравяйте, че не всичко което видите е перфектен избор за подарък. Подаръкът е предназначен за лице от кръга на бизнеса и трябва да има подходящо значение. Най-оптималния вариант е подарък от областта на офис консумативите, а именно- часовници, папки, книги и разбира се- цветя.

Всеки подарък трябва да напомня за работата и по-важното е, че трябва да се вмести с околната действителност, трябва да бъде на относително ниска цена , без значение от това, колко компанията се справя добре, или е в какъв процес на разработка е.

Подаръкът трябва да има смисъл. Така ще се игнорират възможностите за всякакви клюки и слухове.

Задължително при значими дати е редно да има картичка с пожелания- наример за работниците и служителите на дружеството от името на нейното ръководство. Това не само ще сплоти отбора, но и значително може да повиши доверието на лидерите сред подчинените . Всеки служител на компанията ще бъде много доволен, ако за рождения си ден получи картичка с дребен подарък, която е написана на ръка и с подписа на директора.

Често, компанията или фирмата се посещава от представители на фирми-партньори, а понякога дори и от чужбина, след което, според правилата на етикета се поднасят подаръци. Най-подходящи в този случай са скромни подаръци, които са със символите на фирмата, града или страната.

Ако пък Вие посещавате за първи път чуждестранна компания, най-добре е да поднесете малък сувенир, който може да бъде плочка за стена, картина или статуя, символизираща вашата държава или компания.

Ако посетите компанията отново, вече може да поднесете подаръци изработени от стъкло или керамика, изделия от кожа, от дърво, и т.н.

Идеята да поднесете спиртни напитки, като подарък не е лоша, но предварително трябва да сте информирани за предпочитанията на отсрещната страна.