Млад дизайнер – Милена Конакчиева

20
Добави коментар
efrea
efrea

Представяме ви нашия най-нов проект „Млад дизайнер” – нещо различно и интересно, което за пръв път ни се случва тук в „Чудния свят на Ефреа”.

Efrea.com е не само онлайн магазин. Една от целите, които сме си поставили, е да даваме възможност на млади дизайнери да представят и реализират своите модели, работейки заедно с нашия екип от професионалисти. 

Запознайте се с Милена Конакчиева – младата дизайнерка, която заедно с екипa на Efrea разработи пленителен модел за нашата делукс серия – Eiris.

Милена Конакчиева е родена и израснала в град Русе. След като завършва Английска гимназия, тя разбира, че хуманитарните науки и чуждите езици не са и по вкуса. Решава да преследва детската си мечта и да стане моден дизайнер.

През 2004г. Милена е приета в Нов Български Университет със специалност „Моден дизайн”. Завършва семестриално, но животът й е подготвил други изненади. След приблизително година, прекарана в неуспешно търсене на работа по специалността, а и извън нея, тя решава, че ще преследва мечтите си в чужбина и заминава за една от световните модни столици – Лондон.

След около година – време на социална адаптация и финансова стабилизация, Милена продължава да следва целите си, разчитайки само на себе си и човекът до нея. Посещава кратък курс за начинаещи модни дизайнери в известния лондонски колеж Central Saint Martins, след което учи и една година в Колеж по изкуствата Southgate College. С отлично портфолио и препоръки, успява да получи място в престижния университет Westminster, в една от най- добрите модни програми в света. Обучението продължава четири години, като задължителна част от него е стажуването. Все още студент, Милена работи/стажува при различни дизайнери – Мichael Van Der Ham, Peter Jensen, Emma Cook, Timothy Everest.

През 2015г. Милена завършва Уестминстърския университет с много добър успех, а финалната и колекция е публикувана на страниците на най-големите модни издания като Vogue, i-D, Dazed and Confused и др.

Ето и шестте наистина уникални модела от нейната дипломна колекция, вдъхновена от другата страст на Милена – дърводелството и дизайна на мебели.