Нова Година в Гърция – Драма | Family Travel

1
Добави коментар
emo-ivanov
emo-ivanov

Новогодишно намаление за деца от Фемили Травел:

Деца до 6 годишна възраст – 150 лева намаление

1 ДЕН: СОФИЯ – ШАРЕНАТА ПЕЩЕРА АЛИСТРАТИ – ИЗБАТА „ВИВЛИЯ ХОРА“ – ДРАМА

Започваме нашето пътуване за отпразнуване на Нова Година от София  от храм-паметник „Свети Александър Невски“ в 08:00 часа за Гърция и района на град Драма, където Места и стотиците й притоци създават чудни лабиринти от искряща вода. Шарената пещера Алистрати е една наистина достолепна пещера със своята възраст от 2 милиона години, с дължината си от 3 км и височина на таваните си над 35 метра, не заслужава нищо друго, освен да изминете тези 100 км от Кулата, за да я разгледате… Продължаваме с посещение на красивия и внушителен храм на виното Domaine Biblia Chora, чието мото гласи „С професионализъм и изтънчен усет към детайлите“. „Вивлия Хора“ сама по себе си е уникално явление не само в Гърция, но и в цяла Европа, а вината й без да се срамуват  се нареждат  до повечето от най-добрите световни образци.След дегустация на легендарното червено асиртико и свеж агиоргитико, се отправяме към хотела. Настаняване в хотел ACHILLION PALACE****, където ще посрещнем Нова Година. Вечеря. Нощувка.

 

2 ДЕН: ДРАМА, ОНИРУПОЛИ – ГРАДЪТ НА МЕЧТИТЕ

Закуска. Празничният новогодишен ден започва  с вълнуващи мигове в пещерата  „Изворите на река Ангитис“ – една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, дълга 12 км и с богатата украса от сталактити и сталакмити.

Продължаваме с разходка  в град Драма, чийто главен символ е водата. Оттам идва  и името на града – „идрама“ тя означава „на водата“. Удивителна природа, вълнуващо минало и  примамливо настояще са истинското предизвикателство на Драма, където ще се разходим в парка-бижу „Агия Варвара“ („Света Варвара“- небесната покровителка на Драма), построен върху естествени минерални извори; ще влезем със смирение в храма „Света Варвара“; ще видим мюсюлманската „Воденица на Зонке”; ще посетим археологическият музей, където ще научим за човешкото присъствие в района от палеолитната епоха. Следват незабравими мигове и забавления в Онируполи, Градът на мечтите сред истинска празнична магия, пищна украса, приказни къщички, музика и прекрасно новогодишно настроение. Разхождайки се из чудните къщички на Онируполи неизменно ще се натъкнете на Дървото на желанията, където можете да закачите някоя своя мечта, написана на листче… Връщане в хотела. Празнична вечеря с вкусни блюда, любима жива музика за всички вкусове, танци до зори, веселие чаши руйно вино… Наздравица с искрящо шампанско в полунощ… Честита Нова 2016 Година!

Нощувка в хотел ACHILLION PALACE****

 

3 ДЕН: МАНАСТИРИТЕ “СВЕТА БОГОРОДИЦА – ИКОСИФИНИСА“ И „СВЕТИ ГЕОРГИ КАРСЛИДИС ДРАМСКИ“

Късна закуска. Предложението ни за Нова година в Гърция продължава като се отправим към планината Пангеа и  величествения средновековен манастир „Св. Богородица – Икосифиниса”, за да се поклоним и помолим пред чудотворната икона на Богородица в първия ден от Новата година. Според легенда иконата не е създадена от човешка ръка, а вследствие на  чудо от пурпурно червена светлина- Ikon finissousa-ikon finissa-ikosifinissa, в превод, пурпурно светеща икона. Продължаваме  към манастира на един съвременен верен Божии служител, св. новизповедник Георги Карслидис Драмски – „Утринната звезда на изтока”, както го нарича монах Мойсей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в хотел ACHILLION PALACE****

 

4 ДЕН: КАВАЛА – СОФИЯ

Закуска. Туристическа обиколка на Кавала – сърцето на Източна Македония, наричана още  Малкото Монте Карло.  Красив исторически град, амфитеатрално разположен около брега на морето, съчетал в себе си красива природа с богата и древна история. Ще видим Цитаделата, очарователната църква на Дева Мария, колосалния Аквадукт – творение на Сюлейман Великолепни, Имарет-един от бисерите на ислямската архитектура, родната къща и паметника на Мохамед Али паша – вицекрал на Египет, докато Египет е част от Османската империя. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София, заредени и с прекрасни емоции от посрещането на Нова Година в Гърция.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки със закуски  в хотел ACHILLION PALACE****

Вечери с изкушаващи гръцки специалитети на 30.12.2015 и 01.01.2016

Вълнуваща Новогодишна Гала – Вечеря с богато празнично меню, жива музика и отворен винен бюфет

транспорт с комфортен автобус

богата и увлекателна туристическа програма

екскурзовод на български език

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ до 2000 евро на компания ЗАД „Лев Инс“ АД

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

Настаняване в единична стая

входни билети за посещаваните забележителности 

медицинска застраховка с покритие 5000 евро

По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”