Видове райе, оптически илюзии с райе, вертикално и хоризонтално райе

6
Добави коментар
elizabethu
elizabethu

Видове райе, оптически илюзии с райе, вертикално и хоризонтално райе

 

Днес ще си поговорим за линиите и райетата и техния визуален ефект върху околните.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Хоризонталната линия (особено широката), се вързва с покой и стабилност, а диагонала напротив- отговаря на динамика в образа. Вертикалната линия се асоциира в съзнанието ни със стройност (о, да към това ние ще се върнем!) И движение нагоре. Всичко изглежда логично, когато видите в каква стилове са най-често използваните линии и райета.
И така, диагонала се използва най- вече в спортното облекло а вертикалната линия при  бизнес костюмите.

1970’s Women’s Style Ideas For Fall-Winter 2015-2016

 

Casual offering from Rachel Comey.

 

Cocoon shaped Rochas black and white vertical striped creation.

 

 

Райе за дами XXL размер  

Всички видове вълнoобразни, заоблени и плавни линии  са характерни за романтични и естествени стилове.Това е така, защото тези линии обикновено  предизвикват асоциация с комфорт, спокойствие, женственост, чувственост.

Има  такова понятие като статика и динамика. Може би сте забелязали отново и отново, като един костюм изглежда „жив“, докато други, все едно е направен за статуя. Това зависи от цветовото решение, пропорциите и характера на силуета.

Статиката е необходима тогава, когато имате нужда да впечатлите човек, застанал здраво на земята, по-уверен и интелигентен. Оттук идват квадратните и правоъгълни силуети, тъмния тон, симетрията, липса на декорация.
Нещо познато? Разбира се, това са бизнес дрехите!

Линиите и илюзии в костюмa
Динамиката се характеризира с напълно различен набор от инструменти. За нея са типични цветови контрасти, асиметрия, X-образен силует, диагонално и вертикално райе, ярки цветове, изобилие от декоративни детайли.
Искате да изглеждате като човек на действието,подвижен и остроумен?
Този комплект е за вас.

Най-разпространеното търсене на жените, когато става въпрос за дрехи е да изглеждат стройни. Е, в такъв случай райето  играе добра роля!! Нека да започнем с любимата опозиция вертикално и хоризонтално райе.

Смята се, че хоризонталните райета правят хората по-дебели а вертикалните – обратно – по-слаби.

Това е отчасти вярно, но когато става въпрос за средни и големи широчини на райето. Колкото са по-тесни райетата и разстоянието между тях, толкова те са повече на самия плат.  А човешкото око е склонно  несъзнателно да „преизчислява“ обема.

Точният брой не може да се метне, но ще направи отметка – МНОГО.  Много – това означава „широко“ в случай на вертикали и „високо“ – в случай на хоризонтал.

Оказва се, обратното.

Ширината на всяка част от вашата фигура може да бъде победена. Линията между страните на ъгъла винаги изглежда по-голяма отколкото е в действителност.

Вие искате да разширите раменете и намалите талията? Имате нужда от V-образно деколте. Трябва да се стеснят бедрата? Триъгълна ставка  в близост до кръста. Разширяване на бедрата ще стане пак с подобна ставка но с обърнат триъгълник.

И пак,  говорим не само за принтовете, но и за структурните линии (например, полата слънце – това е един  триъгълник с върха на талията), както и декоративни елементи (например, контрастни шевове, или линия на нитове / кристали).

На страж за нашата стройност стоят и цветовите контрасти.

Сравнете двете картинки и кажете – кое от двете е по-слабо? Тъмния контур винаги помага да се намали визуално обема на фигурата.

 

За да бъдете стройни използвайте и асиметрия – в кройката, в ъглите, в цвета, в декорацията.

„Нечетлив“ образ може да се направи с голяма контрастна рисунка, при която фигурата (и следователно нейните недостатъци) не може да се види.

 

Zuhair Murad Spring 2016 Ready-to-Wear  

 

 

Like this:

Like Зареждане…

Related