Нови модели велосипеди Cross и велосипеди Спринт

3
Добави коментар
Iva82
Iva82

Най-нашумялата в последните години  българска компания за велосипеди Cross  не ни разочарова и тази година. Въпреки, че фирмата е създадена в зората на демокрацията, всяка година те ни представят нови и все по-добри колекции от велосипеди за професионалисти и любители.

Нека първо да започнем с велосипеди Cross.

Марката велосипеди Cross се избира от хората, не само защото предлагат най-доброто съотношение на цена- качество на Европейския пазар, а и защото работят с части на известни производители като Шимано и изработват рамките си от леки и алуминиеви сплави. Фирмата произвежда над 200 хиляди велосипеди на година.

Не знам дали сте на ясно, но заводите на велосипеди Крос са едни от най-модерните в България и предлагат роботизирано производство на частите и компонентите. Тук се правят най-качествените джанти в света, главини, спирачки, рамки със съвършено боядисване и др.

Велосипеди Спринт

Велосипеди Спринт се появяват също преди около 20 години малко след Кросс, като първоначално са започнали да сглобяват колела по поръчка на клиента. Днес обаче са сертифицирана фирма за градски и спортни велосипеди в Европейския съюз.

Най-хубавото е, че всяка година и двете марки предлагат нови модели от средния клас. Елосипеди Кросс се отличават с 30 скоростна система и хидравлични дискови спирачки. Въпреки това успяват да запазят отличаващите се основни характеристики, точно заради които ги харесват купувачите толкова много.

Естествено моделите на българските велосипеди са толкова много от различните градски, спортни, туристически, детски, планински и други видове, че няма как да ги разгледаме в една статия, но можем да посочим някой по-интересни модели за 2016 година.

Модели на велосипеди

Едни от най-популярните модели са тъй наречените МТВ модели, поради спортното и младежко излъчване. Естествено в България планинските велосипеди, които могат да се използват и в градска среда са търсени по традиция.

Тези модели предлагат идеалната спортната поза на велосипедиста, поради специалната рамка.  Основната линия, която е запазена от предишните години е  GRX, която се предлага с различни размери на колелата.

Други запазени модели на велосипеди Cross са –  Euphoria и Grip, но при тях са направени промени в рамките. Интересното е, че това е основния елемент създаващ хармонията на велосипеда. Тенденция при повечето модели е да се удължават, но незабележимо.

Геометрията предлага иделаното отношение между общо тегло и способност за употреба.  Размера на гумите е 26, 27,5 и 29 цола, като гумите са с увеличен външен диаметър позволяващ повече газене.

Може би най-добрият модел в тази група е BIG FOOT 29 – същия има алуминиева рамка с трапецовидно сечение. Има висок клас пълно оборудване, което ще ви достави уникално удоволствие.

В крайна сметка,  която марка да изберете от двете фирми никога няма да сгрешите. Забавлявайте се.

Like this:

Like Loading…