Кубрат Пулев се изправя срещу Морис Харис на 5 декември в Хамбург

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Американският боксьор Морис Харис ще е следващият съперник на Кобрата. Двамата ще се изправят един срещу друг на гала вечер в Хамбург на 5 декември, пише Sportal.bg.

 

Морис Харис е на 39 години, с 50 мача зад гърба си. Той има 26 победи, 11 от тях с нокаут. Последната му изява бе на 10 октомври в Каракас (Венесуела), когато загуби от Александър Устинов (Узб) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

 

Пулев (22 мача, 21 победи, 11 с нокаут) ще се качи на ринга в най-новата зала на Хамбург – ISLAND PARK HALL в предпоследен двубой от програмата на гала-вечерта „Back to the roots“ („Обратно към корените“) на промотърската компания „Зауерланд“.

 

Последната дума ще има съотборникът му Джак Кулкай (20 победи, 10 с нокаут). Германецът ще защитава световната титла в категория лека-средна на WBA срещу непобедения досега австралиец Денис Хоган (22-0). Кулкай, известен с прякора Златния Джак, е шампион на планетата за аматьори от Милано 2009 и сребърен медалист от европейското в Ливърпул 2008, където Кобрата триумфира със златото в категория над 91 кг.

 

В Берлин, Пулев и Кулкай се подготвят под ръководството на един от най-успешните треньори в историята на германския бокс – Ули Вегнер.

 

„Няма нищо по-преходно от успеха. Победата на Артур е вече извън главата ми. Сега единственото, което ме вълнува е Кубрат и Джак да го последват“, коментира Вегнер.

 

Въпреки ангажиментите си към Абрахам, който защити световната си титла в супер-средна категория в Хановер, Вегнер, не изпусна нито за миг от поглед Пулев и Кулкай.

 

„Намираме се в последната седмица на усилени тренировки, в която нямаме право на грешка. Кубрат и Джак проведоха сериозни спаринги докато бяхме в Хановер. Вече се върнахме в нашата база и сме концентрирани върху финалните детайли на работата с момчетата. Целта ми е и Кубрат, и Джак да бъдат не просто световни шампиони, а за дълго носители на световните титли в своите категории“, казва още 73-годишният специалист.

 

Билети за галата „Обратно към корените“ могат да бъдат открити за онлайн продажба в мрежата на www.eventim.de и в тази на www.tickethall.de.

В Германия шоуто с участието на Кобрата ще се излъчва директно по SAT1 и онлайн в платформата www.ran.de. У нас по традиция феновете на бокса могат да наблюдават Пулев в ефира на Нова Броудкастинг Груп.