Хакери намериха сметки на Ислямска държава в биткойни за милиони

7
Добави коментар
borsi
borsi

Хакерската група Ghost Security Group е открила няколко електронни сметки на ISIS, едната от които съдържа биткойни на стойност от $ 3 млн.

От Ghost Security Group са намерили доказателства, че Ислямска държава използва виртуалната валута биткойн за финансови операции и преводи.

Телевизия Fox News която съобщава за това, се позовава на Майкъл Смит *, външен съветник по борбата с тероризма към Конгреса, експерт в сивата зона и основател на Kronos Advisory, LLC частна компания създадена през 2011 г. и която провежда дейността си в областта на националната сигурност, разузнаването и международните отношения.

По думите на Майкъл Смит хакерите са се обърнали към него, след като опитите им да се свържат с властите на различни страни, включително тези на САЩ, са завършили безрезултатно. По данни на хакерите от Ghost Security Group делът на биткойни достига между 1% и 3% от общия обем незаконни приходи на Ислямска държава, което значи между $ 4,7 и $ 15,6 млн. годишно.

Ghost Security Group са група която се отдели скоро от Anonymous поради леки различия в стила и организацията по водене на започналата от тях война против Ислямска държава. * Майкъл Смит бе един от критиците на кабинета на Обама за бездействието му спрямо развитието на тероризма в Либия и други арабски страни по време и след Арабската пролет. Тогава той предупреждаваше, че ако кабинетът не вземе мерки по неутрализирането на терористите особено в Либия, в страната ще избухнат безредици. Според Майкъл Смит съществуват и преки връзки между Мюсюлмански братя, Ал Кайда и други терористични организации в целия арабски свят, но особено внимание той обръщаше на Египет и Йемен. По-късно това бездействие на правителството на Обама в Либия доведе до нападението срещу американското консулство в Бенгази, а в момента в Йемен и в Египет (в Синай) се водят войни.