Елегантна Дамска Шамбала Hera

1
Добави коментар
jana.bojilova.1
jana.bojilova.1

Описание на продукта:

Ръчно изработена Елегантна Дамска Шамбала Hera от черна восъчна корда и полускъпоценни камъни – ахат (10мм), пейзажен яспис (10мм), седеф (10мм), опушен планински кварц (10мм), жълт кварц (8мм), керамично мънисто с щампа “Лотос”, фасетирано кристално мънисто;

Според митопоетическата символика лотосът е първото красиво митично цвете, разцъфтяло върху застоялата мътна вода. Това го оприличава с първата проява на живота върху неутралната необятност на първичната вода. Основното образносимволно значение на лотоса е съзидателната сила, свързана с женското начало. Най-популярните символни понятия, свързани с това растение са потомство, плодовитост, плодородие, здраве, слънце, разцвет и дълголетие. Лотосът е олицетворение и на възкресение, безсмъртие, целомъдрие, чистота, творческа сила, твърдост, смирение, съгласие, тишина, забрава и др. Според свещените древноиндийски книги, Лотоса е произлязъл от тъмнината и е разцъфтял в светлина, превръщайки се в символ на духовен разцвет и пробуда.

Историята и традицията на гривната ~Шамбала~ тръгва от Тибет, за да стигне до холивудските звезди, а оттам – и като желан талисман за стотици хора по света. През последните няколко години се превърна в предпочитано и търсено модно украшение, с безброй вариации и цветови изкушения. Легендите гласят, че зад заснежените върхове на Хималаите е скрита тайнствена земя Шамбала. В нея цари мир, спокойствие и добродетел. Именно на това място е кръстена гривната, като още в древността е носена от будистки монаси по време на медитация за постигане на пълна хармония. Вярва се, че носи късмет, здраве, благоденствие и душевен мир.

Елегантна Дамска Шамбала Hera