Keep calm и си пийте хапчетата

4
Добави коментар
marchoni
marchoni

„Другари и приятели, търся доброволци. Всички, които пишат добре срещу ЕС, НАТО, САЩ, Украйна, Турция и т.н. сган, моля да ми пишат на лични. Материалите им ще бъдат публикувани“

С този зов за помощ родна ударничка-многостаночничка си търси сродни души за списване на поредния сайт за защита на българщината в нейния руски прочит – с генерален партньор „Информационен център Югоизточен фронт“.

Светът е голям и отчаяние дебне отвсякъде.

Докато вие си разменяте селфита с европроекти и снимки на котки във Фейсбук, тихият фронт не спи.

„Невероятно! Путин привика извънземните под знамената, НЛО сеят смърт върху терористите в Сирия!

Руски и сирийски военни празнуват победа над „Ислямска държава“ с „Бяла роза“!

Ах, Европо, блуднице вавилонска, мръснице содомска, какво знаеш ти…“

Българският интернет се е набълбукал с десетки тъжни опити за пропагандни сайтове, от които Родината-майка зове към всенародно въстание срещу натовския гнет – с партизанска анонимност, нискочел патос и „весьолъйе картинки“ от Комсомолская правда.

Един разчепква унищожителната завера в плана „Ран-Ът“, друг си фантазира побългарени „неновини“ по инстаграм-а на Рамзан Кадиров, трети просто получава шифрограми по факса: Нещо ОГРОМНО се случва на планетата! НЕБЕТО СЕ ОТВОРИ!

А помните ли парещата ласка на втечнения триплазмен огън?

На всяка конспирация се падат по три новини в стил „ТАСС е упълномощен да заяви“. Всеки клик е куршум, всяка импресия е бомба в борбата срещу световния империализъм.

Толкова са дискретни, че напомнят на вица за Щирлиц, който излязъл да се разходи по „Унтер ден Линден“ в Берлин и за да не се набива на очи, тръгнал да го пресича пълзешком.

Не е лесно да си хибриден опълченец, откакто врътнаха кранчето на Южен поток. Дори Волен и Деница не устояха на морално-битовото разложение на капитализма, а сега един протест пред турското посолство не могат да организират.

Останаха само тролските тиловаци на доброволни начала. Щото рубли има, обаче пари няма.

Само че както много правилно казваше един депутат – социалист – едър индустриалец: всеки има право на собствено мнение, но никой няма право на собствени факти.

Затова, другари от тихия фронт, keep calm и си пийте хапчетата.