Как да привлечем парите в живота си?

2
Добави коментар
desisslava.dimitrova
desisslava.dimitrova

 

Осем ефективни и доказани начини за увеличаване на доходите ни

Вечния проблем – парите… Никога не са  достатъчно, нали? Какво да правим, когато джоба ни е постоянно празен? Как да привлечем пари? Има различни начини за увеличаване на нашия капитал, които са описани в много книги. В тях съвети дават предприемачи, мениджъри, психолози, та дори и астролози.

Но, все пак не можем да изчетем цялата литература по този въпрос. А, и колкото повече четем, толкова повече се объркваме и не знаем какво да правим, нали?

Силата на парите е огромна. В днешно време те оказват голямо влияние върху целия ни живот. Всички си мислим, че когато имаме много от тях, ще решим всичките си проблеми, ще живеем в един по-красив свят, ще сме постигнали всичко. За съжаление в повечето случаи само си мечтаем, без да предприемем абсолютно нищо. Нали разбирате, че само с една гола мечта нищо не може да се постигне. Не е достатъчно да работим само с ръцете си, а и с ума си. Трябва да сме креативни и постоянни. Но, как да го направим, като незнаем как. Много въпроси и нито един отговор…

Затова от цялата финансова литература, която съм чела, сведох правилата за привличане на пари  до минимум.

Правило едно: Положителното мислене много помага да размножите своите спестявания и да добавите нови начини не само за закърпване на бюджета, но и за забогатяване. Позитивните утвърждения са мощна сила, която винаги е на наша страна. Вчера разказвах на моя син за Закона за привличането. И понеже е малък, за да разбере същността на този закон, му разказах притчата за нашия ангел на желанието, който винаги стои зад гърба ни и записва всичко, което желаем. Няма значение какви са мислите ни – положителни или отрицателни, за него нашето желание е закон и трябва да се изпълни. И, знаете ли 12 годишното дете разбра, че лошите мисли му носят лоши събития. Той повярва, че има ангел, който винаги записва мислите му и че вече трябва да започне да мисли наистина положително.

Как да привлечем пари в живота си?

Вашето негативното мислене, ви изправя пред огромна стена, която спира изпълнението на желанието. Тази стена трябва да бъде унищожена и то възможно най-бързо. Има една много хубава книга на Джон Кехоу – „Подсъзнанието може всичко.”, която може да ви помогне да препрограмирате съзнанието си. Вътре има много положителни утвърждения,  с които да промените хода на събитията. Например вместо непрекъснато да си повтаряте, че нямате пари и не знаете как да се оправите с тежкото си състояние, може да смените убеждението на  Аз съм магнит за пари; Аз имам страхотен успех; Аз мога да се справя с всичко; Моята работа ми носи удоволствие и т.н.  В общи линии Джон Кехоу казва, че всяка лоша мисъл или внушение, задължително трябва да се смени с положителния си еквивалент. Тези внушения да се повтарят поне веднъж на ден, за около 5 – 10 минути, докато не им повярваме. Разбира се началото винаги е трудно, но няма невъзможни неща.

Правило две: Самочувствие – колкото повече вярваме на себе си, толкова нашето самочувствие е по-високо. Трябва да обичаме себе си, да спрем да се влияем от критиките, обидите. Понякога критиката наистина е градивна и ние трябва да направим нещо, за да променим мирогледа си, но в повечето случаи тя  не е нищо друго, освен замаскиран комплимент. Тези, които ни завиждат и виждат, че сме по-добри от тях, винаги ни обиждат и критикуват несправедливо. Когато наистина заобичате себе си, ще откриете, че живота има и друга страна, която ще ви хареса повече от сегашната.

Правило три: Какви действия трябва да се предприемат, за да увеличим парите си?

Сами се сещате, че за да получим, ще трябва и да дадем. От лежене на дивана и фантазиране, няма да забогатеем. Трябва да си направите план за действие и да го следвате. Може да е щур или налудничав, но точно той ще ви донесе успех. Защото ще е подсказан от интуиция ви, която винаги дава правилния отговор и се грижи винаги да сте добре. Понякога точно тези луди идеи носят невероятен успех. Трябва да пречупим призмата на познатото, да покажем на света нещо ново, което никой не е предложил.

Правило Четири: Съчетание на приятното с полезното. За да имате успех, трябва да правите, това което наистина ви носи радост. Това е сигурен признак, че бихте могли да имате голяма печалба. Правете нещо, не защото трябва, а защото го искате. Тогава ще полагате възможно най-малко усилия и същевременно ще получите така мечтаната финансова независимост.

Правило пет: Колко доход искате да получавате?

Това е много важен фактор за бъдещето ви. Трябва да знаете колко искате да получавате на месец. Не вдигайте летвата веднага. Започнете с нещо по-малко, за да може после да увеличите лимита си. Нещата трябва да се случват постепенно, защото така ще бъдат по-устойчиви. Просто си намислете сума и започнете да си внушавате всеки ден, че я имате. Представяйте си и как на края на месеца получавате желаната заплата или друг доход. Правете го всеки ден, не пропускайте. Измислете си утвърждения и ги подкрепяйте с визуализация и медитация. Вижте своето недалечно бъдеще. Не е трудно, повярвайте ми, нещата наистина стават така, както сте ги визуализирали. Но, знайте че трябва време. Вашето желание няма да се изпълни за един, два дни, дори и седмица. Бъдете търпеливи, мечтайте, визуализирайте, внушавайте си и един ден, това ще стане Вашата нова реалност. Не вярвате, нали? Направете го и ми пишете след известно време дали е  имало ефект.

Правило седем: Визуализация

Отново използвам книгата на  Джон Кехоу „Подсъзнанието може всичко”.  В нея, авторът е посветил няколко глави именно визуализацията, като описва как да се направи и какъв може да е крайния резултат от нея. Може би се питате  Какво е визуализация? Когато си представяте нещо и то е много живо, все едно сте там, това е визуализация. Освен образите, трябва да извикате  в съзнанието и съответните чувства, които съпровождат даденото събитие – радост, щастие, удовлетворение, спокойствие и т.н. Трябва да изживеете това, което искате като, че ли сте случва в момента. Не е лошо да визуализирате как ще постигнете това, което искате, от началото до края, с най-малките подробности. Накрая да усетите задоволството от постигнатото. Няма да ви лъжа, нещата няма да се случат веднага, но с усилени тренировки, ще започнат да ви се случват все по-чудновати неща, които са били първо в мислите ви. Докато накрая не се случи и това, което сте визуализирали. И то ще стане в пълните детайли, както сте го видяли в съзнанието си.  Питате се Как ще стане това? Тук действа Законът за привличането. Много полезна ще ви бъде Тайната на Ронда Бърн. Вътре авторката подробно обяснява какво точно е този закон и как се случват нещата.

Правило осем: Бъдете енергични

Мързелът – това е нашата малка смърт, която води до излишно изгарянето на живот. Направете нови познанства, възползвайте се от всяка възможност, която Вселената ви предлага. Не е казано, че трябва да сте съвършени, просто бъдете енергични и винаги се радвате на живота. Това ще ви помогне да  бъдете всичко, за което мечтаете – креативни, красиви, умни, интересни и т.н. Не забравяйте, че привличането на пари не е най-важното. Преди всичко останете Човек и винаги помагайте и на другите, след като постигнете своята мечта да сте материално обезпечени. Бъдете добри, обичайте всички и всичко, дарявайте любов и позволете и на тези, които тръгват по нелекия път на привличането на пари, да почерпят от Вашата мъдрост и щастие.

Related