Анелия Раленкова на косъм от смъртта!

22
Добави коментар
petjor
petjor

Въпреки крехката си тийн-възраст златното момиче на Нешка Робева вече било обиколила света и нямало никакъв страх от самолети.

Изведнъж обаче нещо необяснимо й подсказало, че ако отлети за състезанието, на което я пращат, ще се случи най-лошо. „Отказах да отида на това състезание. Рев, рев! Не искам и това е. И се принудиха мен и едно друго момиче да ни пратят на друг турнир, много по-слаб. А самолетът, с който трябваше да летя, ако не се бях заинатила, се разби във Врачанския балкан“, разказва Раленкова. Тогава загинали всички нейни съотборнички, хореографите и треньорката Жулиета Шишманова.

Странно предчувствие потресло Анелия и малко преди атентатите на 11 септември 2001 г. в
Америка, когато бе сринат Световният търговски център в Ню Йорк. Тогава тя сънувала необичаен сън – как със сина си е в океана на лодка, но без гребла. Той й предложил да гребат с ръце, за да се доберат до брега. „И гребем, и аз се обръщам и гледам как падат сградите в Ню Йорк“, припомня си с ужас бившата гимнастичка. По това време синът й бил в България и трябвало да се прибере в Щатите с полет през Франкфурт. „Когато кацна, го галех по ръката и не можех да повярвам, че е добре“, през сълзи си припомня Анелия днес.

Някогашната прима на художествената гимнастика, която преди кризата в Щатите си изкарваше хляба като брокер на недвижими имоти, се върна в България миналата есен заради болните си родители, които малко по-късно за жалост починаха.

Участничката във “ВИП-данс” твърди, че няма никакво намерение да живее за постоянно в родината си, само иска да пообиколи по-интересните кътчета и да изкара трудните за Америка години тук. „Свикнала съм пред мен да е океанът и да съм сама господарка на плажа“, похвали се Анелия Раленкова, в чиято къща във Флорида в момента живее само синът й.