Джеймс Спейдър в новата си роля на злодей

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Красавецът от „Старгейт“ (1994), нашумял като Алън Шор от сериала „Адвокатите от Бостън“, е неузнаваем в актуалното си телевизионно превъплъщение

Оплешивяващ, възпълен, над 50-те – трудно можем да разпознаем чаровния очилат учен от фантастиката „Старгейт“ (1994) и носителят на актьорска награда от Кан със „Секс, лъжи и видео“ (1989). По-късно той наддаде на тегло, но стана трикратен носител на „Еми“ с „Адвокатите“ и последвалия „Адвокатите от Бостън“, а после се снима и в друг сериал – „Офисът“.

Тази година той озвучи злодея от „Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон“, но това не е първата му отрицателна роля – играл е злодей във „Вълк“ (с Джак Никълсън и Мишел Пфайфър), а от 2013 г. насам се превъплъщава друг диаболичен персонаж в сериала „Черният списък“ / The Blacklist, който тръгва най-после у нас по Нова телевизия на 15 декември.

Сравняван с Ханибал Лектър от „Мълчанието на агнетата“, неговият Редмънд „Ред“ Редингтън е бивш агент и настоящ престъпник, който се предава на ФБР в централата им и поставя условие, че ще разговаря единствено с Елизабет Кийн (Меган Буун от „Синя кръв“), профайлър новобранец.

Целта му е с тяхна помощ да неутрализира издирван терорист, но това е само началото на сътрудничеството му със службите по съставения от него „черен списък“ на международния престъпен свят…

Докато преследват хората в него, Ред въвлича Лиз в сенчеста конспирация, която обгръща нейното минало, настояще и бъдеще. Той ще й докаже, че истината е абстрактно понятие и всичко, в което е вярвала, е лъжа. Поредица от предизвикателства и забулена в мистерия тайна за собствения й съпруг ще накарат Лиз да се довери на най-търсения престъпник.

Какво още крие партньорството между най-търсения престъпник и федералния агент и има ли изход от криминалната схема, в която двамата са въвлечени? Отговорите на тези въпроси продължават вече трети сезон.

В актьорския състав са още: Диего Клатенхоф („Вътрешна сигурност“), Амир Арисън („Закон и ред: Специални разследвания“), Хари Леникс („24“), Робърт Шон Ленард („Д-р Хаус“), Робърт Непър („Бягство от затвора“), Райън Еголд, Ильфенеш Хадера, Парминдер Награ, Хишам Тауфик. 

Колкото до Спейдър, тази година той навърши 55, а ето какъв беше преди четвърт век, в края на 80-те, когато игра в отличения със „Златна палма“ в Кан „Секс, лъжи и видео“ на Стивън Содърбърг.