Цветовете на 2016 – „Розов кварц“ и „Серенити“

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След като тази година премина под знака на винения цвят “Марсала”, през 2016-а на преден план идва не един, а два цвята – “Розов кварц” и “Серенити”. Те са меки, пастелни нюанси на розовото и синьото. Комбинацията между двата цвята носи усещане за баланс и равновесие между топлината на единия и хладното докосване на другия.

Цветът на годината се избира измежду актуалните нюанси, предлагани от Академията на цветовете “Pantone”, където прогнозират модните тенденции в цветовите гами на облеклото, обзавеждането и аксесоарите за всеки сезон и година. Според специалистите от Академията, през следващата година ще доминира комбинация от два цвята. Тя е избрана заради хармоничното преплитане на студен и топъл нюанс.

”Розовият кварц” е емоционален нюанс, подтикващ към състрадание и емпатия. В него има и доза романтика и сексуалност. В същото време “Серенити”, близък до цвета на небето над нас, подтиква към мечтателност и ни внушава усещане за спокойствие дори в трудните моменти.

Меките пастелени “Розов кварц” и “Серенити”, използвани заедно, могат да донесат спокойствие и мир на духа, комфорт, отмора за окото. Освен това имат и силно символично значение. Комбинацията им е форма на послание, от страна на специалистите от Академията, за равенството между половете, което продължава да бъде на дневен ред и през 2016-а.