Сервиз за битова техника в София

8
Добави коментар

Телевизорът  няма звук. Защо?

Може ли да поправите телевизора, който няма звук?
Получавам периодично запитвания за ремонт на телевизори, останали без звук и възможната причина за изчезване на звука.
Няма как да посоча конкретна или само една причина за загубата на звука без да съм отворил и диагностицирал телевизора и да определя стойността на сервиза, защото съществуват повече от една възможни опции за този вид повреда.
През дългогодишния си опит на електроинженер, а в последните години натрупал опит като сервизен майстор на черна и бяла техника, съм забелязал, че загубата на звук при телевизорите може да се дължи на следните причини:
– проблем в усилвателя;
– проблем в захранващия блок;
– проблем с кабелите;
– повреда на говорителите;
– проблем с видепроцесора или тунера.
Последната причини за загуба на звук при телевизорите е в много редки случаи, но преди да бъде извършена диагностика на уреда, не може да бъде цялостно отхвърлена.
Коментирал съм неведнъж в блоговете си за загубата на звук при телевизорите, може да хвърлите един поглед и тук, ако не бързате прекалено.
Изкуството да бъдеш професионалист!
За добрия майстор почивен ден няма!
Предлаганите услуги ремонт  на битова техника важат само за град София.
София, бул . Т.Каблешков
Ж. к. Борово и околните квартали – Бели брези, Стрелбище, Красно село, Хиподрума, Лагера, Мотописта, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Бъкстон, Павлово, Бояна, Витоша, Бокар, Славия, Крива река, Овча Купел, Иван Вазов, Лозенец, централна част на София, както и други столични райони се ползват с предимство при посещението и са възможни часове за посещение и ремонт извън работните, по предварително споразумение с майстора в зависимост от дневното сервизно натоварване.
Допълнителни запитвания относно сервизно обслужваните райони – на тел. 0898 371028, тъй като е невъзможно да бъдат изброени подробно кварталите в София.
инж. Станев