Трейлър за продължението на „Тигър и дракон“

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Продукцията на „Нетфликс“ Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny е режисирана от хореографа на бойните сцени в „Матрицата“

Мишел Яо, която вече е на 53, се завръща в продължението на „Тигър и дракон“ Sword of Destiny (Мечът на съдбата), продукция на онлайн платформата „Нетфликс“. Режисьор този път е Юен Ву-Пин, който е известен и като постановчик на бойните сцени в първия филм, „Великият майстор“ на Уон Карвай, трилогията „Матрицата“ на братя Уашовски и „Убий Бил“ на Тарантино.

Премиерата се очакваше онлайн и в IMAX кината през лятото, но бе отложена с половин година за края на февруари 2016. Променено бе и първоначалното заглавие, което беше „Зелената легенда“.

Литературната основа е „Сребърна ваза, железен рицар“ – следващият роман от пенталогията на китайския писател Уан Ду Лу (1909-1977). На Мишел Яо партнират хонконгският актьор Дони Йен, майстор по бойни изкуства и хореограф на екшън сцените в редица филмови продукции, Джейсън Скот Лий („Книга за джунглата“, предстоящия Rogue One: A Star Wars Story) и Хари Шам-джуниър (сериала „Клуб Веселие“).

Виж още: 10 от най-очакваните блокбъстъри на 2016 г. (снимки)

Оригиналът от 2000 г. имаше 10 номинации за „Оскар“ и спечели в четири от категориите: за чуждоезичен филм, сценография, музика и операторско майсторство плюс „Златен глобус“ за режисурата на Анг Лий. Сред звездите там бяха още Джан Дзъи и Чоу Юн-Фат.