Публикуван е индикативният график за прием на проекти по ПРСР за 2016 г.

10
Добави коментар
agnews
agnews

Индикативен график за прием на заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. през календарната 2016 г. е публикуван.

Мярка 1 – Трансфер на знания и действия за осведомяване ще започне от началото на август и ще продължи до края на октомври 2016 г.

През месец март се очаква да отвори приемът на проекти по Подмярка 2.1.2 Помощ за осигуряване на консултантски услуги за малки земеделски стопани (ТПП).

В началото на месец юли 2016 г. се очаква да започне приемът по Подмярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства.

Към края на месец октомври се очаква да започне и приемът по Подмярка 4.2 Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти който ще продължи до края на месец ноември 2016 год.

През месец април се предвижда прием по Подмярка 6.3 Стартова помощ за развитието на малки стопанства (ТПП).

Общинските подмерки – 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ се очаква да бъде отворена през месец юни за 5 седмици, докато подмярка 7.6 Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и на културното и природното наследство на селата“ ще бъде отворена през месец април за 4 седмици.

По Мярка 9 Учредяване на групи и организации на производителите се очаква прием на заявления от септември до края на октомври.

Мярка 10 – Мярка 10 Агроекология и климат, Мярка 11 – Биологично земеделие,Мярка 12 – Плащания по „Натура 2000” и Рамковата директива за водите и Мярка 13 – Мярка 13 Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения приемът ще бъде от началото на месец март до средата на месец юни 2016 г.

Също през месец март до месец юни се очаква прием по мярка 14 за хуманно отношение към животните.

Подмярка 19.2 Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие (ЛИДЕР) е с пусков срок от януари до края на месец май 2016 г.

Подмярка 19.3 Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на МИГ ще бъде отворена през декември 2016 г.

Подмярка 19.4 Текущи разходи и популяризиране на стратегията за местно развитие се очаква в края на месец август за 2 седмици.

Пълния индикативен график можете да изтеглите от ТУК

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!