Спектакълът „Четирите годишни времена“ с премиера в България

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За първи път в България ще бъде представен  концерт-спектакълът  „Четирите годишни времена”. Премиерата ще се състои на 11 декември (петък) от 18:30 часа  в залата на Държавна опера – Бургас. „Годишните времена” ще ни докоснат с брилянтните изпълнения на великолепните руски музиканти Верустиния Щур-Овчинникова (цигулка), Илия Овчинников (пиано) и оркестъра на Държавна опера – Бургас,  под диригентската палка на маестро Йордан Дафов.

Във вълнуващия мултимедиен спектакъл-концерт се преплитат музика, слово и красиви природни картини. Режисьор е Христо Симеонов, текстът е на  Цвета Андреева, а мултимедията е подготвена от Веселин Стойнов и Георги Панайотов. „Антонио Вивалди и Пьотр Илич Чайковски. Две имена, разделени от векове. Светът около тях е бил различен, но пролетта, лятото, есента и зимата са били все така вдъхновяващи и красиви. Затова те ги превръщат в музика”, споделят Верустиния и Илия. Преди Вивалди и Чайковски, сцената на Операта ще бъде завладяна от „Лелята на Чарли”, в чийто образ ще влезе обичаният комик Мариан Бачев.

Всеки, който иска да се посмее от сърце, може да си подари една незабравима сряда  вечер. Известният  мюзикъл на Оскар Фелцман ще се играе на 9-ти декември, от 19:00 часа, в залата на Държавна опера – Бургас. За кулминация на представлението  е запазена знаменитата реплика: „Здравейте, аз съм ваш’та леля”, която освен в България е станала разговорна фраза и в много други страни.