Като не може с игра, Левски започва да бие служебно | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Отборът на Левски спечели със служебен резултат 3:0 дербито от 20-ия кръг на А група с Литекс.

Двубоят бе прекратен при резултат 0:1 в полза на „оранжевите”, след като спортният директор на ловчанлии Стойчо Стоилов накара своите футболисти да напуснат терена в 45-та минута.

До драматичната развръзка се стигна след много емоционално първо полувреме, в което главният арбитър на двубоя Георги Йорданов показа два червени картона на играчи на Литекс, като при втория отсъди и дузпа в полза на Левски.

Първо в 15-ата минута нападателят на ловчанлии Бьорн Йонсен бе изгонен, след като бутна два пъти без топка Мигел Бедоя, за което логично получи директен червен картон. Въпреки численото неравенство обаче пет минути по-късно, „оранжевите” откриха резултата чрез Данило Асприля, който се възползва от грешка на Йордан Милиев и реализира за 0:1.

В заключителните минути на първата част ситуацията на терена ескалира. При атака на Левски Рафа Бенитес удари без топка Бедоя. И този път реферът бе безкомпромисен, показвайки директен червен картон, а освен това и отсъди 11-метров наказателен удар в полза „сините”.

Съдия да си в България. Съдиите и те са хора, и те могат да сгрешат. Важното е да сгрешиш на точното място, с точните хора
Това е само началото. Все по-често съдиите ще стават „хора“ на мачовете на Левски
––––––––––––

Малко преди изпълнението на дузпата обаче на терена се появи спортният директор на Литекс Стойчо Стоев, който изисква от своите футболисти да напуснат терена, което на практика сложи и край на мача. Така Левски ще спечели служебно с 3:0 и по този начин ще се изравниха по точки с шампиона Лудогорец. 

Стойчо Стоилов:
„Не съм виждал такова нещо“

 

„Такова нещо не съм виждал откак съм във футбола”, това заяви спортният директор на Литекс Стойчо Стоилов. „Провокира ни съдийството в този мач. Явно спортът вече не е спорт и има намесени и други неща. Още от 3-ата минута се видя, че съдията има различен критериите. За едно и също нещо на Минев се спестява червен картон, докато на Йонсен му се дава. Не казвам, че това не е червен картон, но трябваше да бъде изгонен и Минев преди това. Пропуска се фаул срещу вратаря, а веднага след това се дава нов червен картон и дузпа. Това преля чашата. Няма каква да бъде моята реакция. Това са мъже, които щяха да победят и с десет човека“, обясни Стоилов. 

Люпко Петрович:
Играчите искаха да довършим мача

 

„Срамно е да се случи такова нещо между два от водещите отбори в България. Играчите искаха мача да се довърши. Не знам кой взе решението да не играем“, обяви наставникът на Литек

Сръбският специалист бе видимо разочарован случилото се на стадион „Георги Аспарухов“ и разкри, че няма да продължи да води ловчанлии. „Това, което се игра, не беше футбол, беше нещо друго. Срамно е да се случи такова нещо между два от водещите отбори в България. Много ми е тъжно, аз дойдох за три мача и по-добре, че си отивам. Съдията свири за Левски. Играчите искаха мача да се довърши. Не знам кой взе решението да не играем. Този съдия не трябва да свири повече“, коментира Петрович. 

Стойчо Стоев:
„За мин това не е нормално“

 

„За мен не е нормално. Със сигурност те си имат претенции, но не е нормално, ние сме два професионални клуба, и то бих казал сериозни“, коментира наставникът на Левски Стойчо Стоев след скандално прекратения мач с Литекс. „Сините“ записаха служебна победа в последния си двубой за годината, след като директорът на ловчанлии Стойчо Стоилов извади своя тим в 45-та минута на срещата.

„За мен не е нормално. Със сигурност те си имат претенции, но не е нормално, ние сме два професионални клуба, и то бих казал сериозни. Все пак един клуб трябва да си носи отговорностите, да е някакво лице, дали на даден град, дали на феновете, но това си е решение на ръководството на Литекс. Аз мисля, че съдията не допусна грешки, тъй като двата червени са неоспорими. При второто нарушение се дава и дузпа, в това няма никакъв спор“, каза Стоев.

„Като цялостна оценка на полусезона, аз съм доволен от отбора, от гледна точка, че ние започнахме от нищото. На 15 юни си спомням на първата тренировка, това, което виждах като потенциал, 9 юноши и двама по-опитни футболисти, не ме притесни, а ме изплаши. В процеса на самата подготовка и в процеса на мачовете пристигаха футболисти, тепърва се адаптираха и съумяха в един момент да стигнат до челни позиции, което е похвално за тези момчета. Ако някой на 15 юни ми беше казал, че на края на първенството ще бъдем в челото, щях да му се изсмея иронично“, допълни треньорът на „сините“. 

Гонзо: 
Поведението на Литекс е недопустимо       

Спортният директор на Левски Георги Иванов реагира гневно на случилото се на „Герена“ в мача с Литекс. Според Гонзо, реакцията на ръководството на ловчанлии и решението им да извадят отбора от терена са неправилни и те ще се срамуват от себе си, след като изгледат повторения на спорните положения.